≫ 

Plavuša se vraćala iz noćnog provoda u Beogradu kada ju je napao manijak otpozadi, ali ga je eliminisala u 3 moćna poteza (VIDEO)

Bila je noć i ništa nije slutilo da će joj se dogoditi ovakav horor na kraju izlaska. Napadač ju je zgrabio i tada je počela borba!

  • 22

Ne brinite se, ovo je režirana situacija u kojoj su učestvovale obučene osobe. Želeli smo da pokažemo kako je samoodbrana nešto što može svako da izvede. Glavni akteri ove kontrolisane scene su "manijak" i "plavuša", a snimak morate da pogledate do kraja da biste shvatili veoma važnu poentu.

Ne postoji žena koja ne strahuje od pokušaja silovanja u mračnoj ulici ili parku. Ipak najvažnije je ne paničiti i pravilno primene tehnike iz videa.

Kriminološka istraživanja su pokazala da silovatelji obično do žrtvi dolaze u svom okruženju, odnosno napasnik i žrtva se najverovatnije poznaju makar i iz viđenja. Ipak nisu retki ni slučajevi u kojima manijaci napadaju nepoznate žene.

Faktor iznenađenja i strah koji kod žrtve proizvodi sam napad rade u korist napadača. Napadnute žene svedoče o tome da ih je strah paralizovao. Ono što sve dame treba da znaju jeste da se strah može savladati i da se od napadača može odbraniti.

Udruženje "Jaka žena" organizuje obuku samoodbrane za žene u sklopu svog programa koji traje do sredine septembra. Ukoliko želite da se prijavite poslednja grupa će se formirati četvrtog i petog avgusta. Više o udruženju i programu, kao i o motivaciji jednog čoveka da nauči žene da se brane, možete pročitati OVDE.

Pogledajte i video o udruženju "Jaka žena":

(Đ. Radivojević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dago1

    3. avgust 2018 | 14:16

    Tukao bi se sa njom cijelu noc 🤪😜

  • Trange-frange

    3. avgust 2018 | 13:39

    Ovako se moze odbraniti od napasnika koji ima max 13 godina!

  • N

    3. avgust 2018 | 14:14

    Biber sprej je dozvoljen kod nas. To treba da ima svaka zena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA