≫ 

Nišlija (30) je potonuo, a hrabri spasilac Petar poleteo kao munja i vratio ga u život: Za dlaku izbegnuta tragedija na "Čairu" (FOTO)

Petar kaže da je oko 13.30 sati primetio da se jedan od kupača čudno ponaša zbog čega ga je držao na oku

  • 8

Spasilac Petar Petrović izvukao je danas sa dna bazena tridesetogodišnjeg Nišliju koji se najverovatnije zbog upotrebe alkohola i visokih temperatura, onesvestio u vodi.

Obučeni spasilac je primenio mere reanimacije i održavao utopljenika u životu do dolaska ekipe Hitne pomoći koja ga je prebacila u Urgentni centar gde je zadržan na dijagnostici. Ovo je prvi incident ovakve vrste na niškom bazenu ove kupališne sezone, a četvrti slučaj spašavanja utopljenika u Petrovoj desetogodišnjoj karijeri profesionalnog spasioca.

Umesto da skoči u bazen, devojka u Crnoj Gori se "opružila" na betonu pored (VIDEO)

Petar kaže da je oko 13.30 sati primetio da se jedan od kupača čudno ponaša zbog čega ga je držao na oku.

Tridesetjednogodišnji Petrović je master profesor fizičkog vaspitanja a osim posla spasioca, angažovan je i u drugim sportskim aktivnostima; Foto: Telegraf

- Mladić je skočio u Olimpijski bazen gde je dubina preko dva metra i odmah počeo da tone. Nisam smesta krenuo za njim jer nije retko da kupači rone ili sede na dnu bazena, ali nisam skidao oči sa njega. Kada sam video da se tridesetak sekundi nije pomerio sa mesta, shvatio sam da mu je potrebna pomoć. Uskočio sam u bazen, izvukao ga napolje i odmah pristupio oživljavanju. Stavio sam ga odmah na bok u tzv. "koma položaj" jer je bio bez svesti, a zatim pristupio masiranju srca i davanju veštačkog disanja. Do dolaska Hitne pomoći uspeo sam da ga dovedem svesti, uspeo je da mi kaže i ime. Medicinska ekipa ga je preuzela i kako sam čuo, sada je dobro – opisuje spasilački poduhvat Petrović.

Tridesetjednogodišnji Petrović je master profesor fizičkog vaspitanja a osim posla spasioca, angažovan je i u drugim sportskim aktivnostima.

- Radim i kao instruktor plivanja i fitnesa a u zimskom periodu podučavam klizanje. Spasilački posao mi je prioritet, toje vrlo odgovorna profesija i ponosim se što mi se za deset godina, koliko ovde radim, nijedan kupač nije utopio – naglašava Petar.

Dragan Perić, direktor Sportskog centra "Čair" pohvalio je svog službenika i istakao da je ovo još jedan dokaz da svi koji posećuju popularno niško kupalište mogu da budu spokojni; Foto: Telegraf

Dodaje da u ime svih koji se bave ovim odgovornim i rizičnim poslom želi da apeluje na kupače da na bazen nikada ne dolaze nakon konzumacije alkohola ili bilo kojih supstanci koje mogu uticati na stanje svesti.

Dragan Perić, direktor Sportskog centra "Čair" pohvalio je svog službenika i istakao da je ovo još jedan dokaz da svi koji posećuju popularno niško kupalište mogu da budu spokojni.

- Ovo što je Petar danas uradio pokazuje da smo potpuno u stanju da garantujemo bezbednost svih kupača. Spasilačka služba je vrhunska, dobro organizovana a Hitna pomoć na naše pozive reaguje prioritetno, tako da niko nema razloga za brigu, pa pozivamo Nišlije da u ovim vrelim danima dodju na „Čair“ okupaju se i lepo se zabave – naglasio je Perić.

VIDEO: Ovo niko nije očekivao! Dva surfera na jednoj dasci, jedan se vidi a dugi je misteriozan

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA