Biće pakao tokom vikenda, policija apeluje: Koristite ove granične prelaze

Preporuka građanima da se pre polaska na put informišu o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima

  • 0

Zamenik načelnika Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova Miljan Stanojević ukazao je danas da se tokom predstojećeg vikenda očekuju veće gužve na graničnim prelazima u Republici Srbiji, posebno na Horgošu i apelovao na građane da, kako bi izbegli duže čekanje na granici, koriste alternativne prelaze.

Srpski vozači se zabavljaju na granicama: Traže svoj automobil na kameri, pa prave selfi i dele po grupama na Fejsbuku (FOTO)

- Građani mogu koristiti alternativne granične prelaze prema Mađarskoj, pre svega Horgoš 2, potom prelaz Kelebija, Bački Vinogradi i Đala. Alternativni granični prelazi sa Hrvatskom su Šid, Bačka Palanka i Sot, dok prema Makedoniji preporučujemo Prohor Pčinjski - precizirao je Stanojević.

Tokom leta pojačan je intenzitet saobraćaja Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je preporučio građanima da se pre polaska na put informišu o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima i shodno tome koriste alternativne granične prelaze.

Pre polaska na put informišite se o stanju i vremenu zadržavanja na graničnim prelazima Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima, tokom letnje sezone saobraćaj na graničnim prelazima odvija se pojačanim intenzitetom.

- Imajući to u vidu Uprava granične policije pojačala je sve kapacitete kako bi omogućila što kraće zadržavanje građana na graničnim prelazima - istakao je Stanojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA