Prenosimo vam delić atmosfere u Guči: Noć nije ni pala, a majstori trube već su podigli sve na noge (VIDEO)

Zvuci trube odjekuju Dragačevom, a atmosfera se polako zagreva

  • 1

Petak veče trenutno sigurno nigde nije veseo kao u Guči, gde se veliki broj izvođača i posetilaca okupio na 58. saboru u Dragačevu, da zajedno uživa u zvucima srpske trube, koju će ove godine proslaviti 20 različitih orkestara.

Nakon jučerašnjeg velikog otvaranja, "dragačevci" su se razigrali. Neki što pre žele da probaju svadbarski kupus, drugi da uživo vide Mariju Zaharovu, ali svi su tu ipak pre svega zbog trube.

Palma kao i uvek najveseliji u Guči: Prvi zaigrao i naručio od trubača staru srpsku pesmu (VIDEO)

Nakon šarenog i ponosnog defilea takmičara i učesnika u programu, od kojih je većina na sebi imala narodne nošnje, oko 19 sati počela je generalna proba finalnog takmičenja i duboki zvuci odjeknuli su Gučom.

Rznobojne i dostojanstvene, nošnje su zablistale na defileu Foto: Telegraf

Trenutak koji svi očekuju ove večeri je svakako "Koncert majstora trube" koji će se održati na glavnoj pozornici na stadionu, sa početkom u 21 čas.

Nakon toga, na velikoj pozornici u centru Guče, počinje "Ponoćni koncert učesnika finalnog takmičenja".

U subotu 11. avgusta najavljeno je tradicionalno takmičenje seniorskih orkestara, a u nedelju su koncerti pobednika ovogodišnjeg Sabora i majstora trube Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića.

Svi su tu zbog trube Foto: Glas Zapadne Srbije/Damir Buzurovic

Velika ovogodišnja promena ove godine za dane Sabora jeste upravo ta što će, pored takmičenja trubačkih orkestara, biti održano nekoliko kocerata majstora trube, ali tokom njih neće nastupati estradne zvezde, kao što je to bio slučaj nekoliko prethodnih puta.

Da bi akcenat ostao na tradiciju, manifestaciju će isrpatiti i razni programi kao što je narodni višeboj, improvizacija stare dragačevske svadbe ili takmičenje zdravičara i izbor najlepše narodne nošnje.

(M.B./D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    10. avgust 2018 | 19:56

    Guča,BREEE,ni u Riu nije tako dobro kao u Guči! Idem sjutra,pa se neću javljati tri dana jer ne mogu više da izdržim:( ipak sam 50+

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA