Som kapitalac iz Gružanskog jezera "pao" pravo Ljubiši u ruke: Četvorica mu pomagala da "zver" od 100 kila izvuče na obalu (VIDEO)

Som je bio dugačak 2,6 metara, a uhvaćen je na deveriku

  • 4

Ekipa ribolovaca iz Kragujevca i Mrčajevaca upecala je u petak na Gružanskom jezeru soma kapitalca dužine 2,6 metara i teškog oko stotinu kilograma, pišu Novosti.

UHVATIO NEMAN KOD PANČEVAČKOG MOSTA: Miša je upecao soma teškog 26 KILOGRAMA (FOTO)

Grdosiju od ribe zakačio je ribolovac Ljubiša Kuzmanović iz Mrčajevaca. Četvorica Kragujevčana koji su bili sa njim na Gružanskom jezeru pomogla su i zajedno su uspeli da kapitalca savladaju i izvuku na obalu.

- Kapitalca smo upecali kod ostrva na sredini jezera, a kao mamac je korišćena deverika. Vađenje velike ribe iz vode trajalo je oko dva i po sata - raportirao je sa Gružanskog jezera Kragujevčanin Sava Nikolić.

Ovo je u protekla dva meseca drugi som kapitalac koji je upecan na jezeru kod Knića. Ribolovci su 20. juna ove godine na ovom jezeru upecali soma teškog 117 kilograma.

Pogledajte video:

VIDEO: Izvukao živu životinju iz tela svog plena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima kosmos iz dalekog svemira

    10. avgust 2018 | 21:48

    Ajde da s ne lazemo ovaj som nema ni priblizno sto kilograma preko 30 god se bavim ribolovom realno megde oko 50do60kg mada na gruzanskom jezeru ima ogromnih somova pre par godina je jedan moj prijatelj nasao soma n gruzi skoro duplo veceg od ovog upetljanog u mrezu u poodmakloj fazi raspadanja sto govori o tome da tu ima i te kako veliih somova inace jezero prepuno ribe i raj za svakog ribolovca topla preporuka za svakoga

  • Др

    11. avgust 2018 | 06:44

    Погледајте идиоте! Зашто га нису вратили у воду!?? Па, људи моји , не живимо у доба ловаца сакупљача!!!

  • D D

    11. avgust 2018 | 01:47

    Krivolov lov na kedera pa jos javno u medijima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA