≫ 

Leskovčanin neće praviti žurku, ni duvati svećice: Napunio je 100 godina, zna tajnu formulu, ali nema sa kim da slavi rođendan (VIDEO)

- Niko mi vrata ne otvara sem jednog mlađeg prijatelja povremeno - kazao je ovaj slavljenik bez torte i svećica

  • 4

Leskovčanin terzija Aleksandar Stojanović danas puni 100 godina, ali svoj jubilarni rođendan neće proslaviti jer, kako je rekao, nema s kim budući da su mi drugovi i supruga umrli, a sin i unuci žive daleko.

Deda Panta je proslavio 100. rođendan: Ne pije lekove, ceo život je na selu, a sada se sprema da povede kolo na praunukovoj svadbi! (FOTO)

- Veoma sam tužan. Nekada je moja lepa, a sada već 13 godina pokojna, supruga Olivera pravila balove za moj i rođendane svih ukućana, a ja sam se danas zaključao u kući i patim - rekao je Stojanović agenciji Beta koja ga je posetila.

Stojanović je počeo sa radom kao čirak kod starog terzije 1929. godine, a sedam godina kasnije otvorio je svoju radnju za izradu narodne nošnje, novcem od 200.000 dinara, koji je dobio na lutriji.

On kaže da je formula - rad, ne pušiti i ne piti, ne jesti masna jela, redovno vežbati i trčati; Foto: Youtube Printskrin/juGmedia

- Oženio sam najlepšu devojku u Leskovcu. Rodila mi je je najpre sina, a potom i kćer, koja je umrla 11 meseci kasnije od dijareje. Ta rana me još boli, ali oštrica bola vremenom otupi, pa smo nastavili život - nastavlja priču o svom životu Stojanović.

Sagradio je prostranu kuću u kojoj danas živi i kupio stan u Leskovcu.

- Niko mi vrata ne otvara sem jednog mlađeg prijatelja povremeno - kazao je ovaj slavljenik bez torte i svećica, a kada je zamoljen da otkrije recept za dugovečnost bio je jasan.

On kaže da je formula - rad, ne pušiti i ne piti, ne jesti masna jela, redovno vežbati i trčati. Takođe, treba piti čaj od trave 'vodopije', koja sprečava pojavu mnogih bolesti. Leskovčanin koji je napunio stotu nema hronične bolesti, osim što slabije čuje.

Gradonačlnik Leskovca Goran Cvetanović u petak veče posetiti Stojanovića i čestitati mu rođendan; Foto-ilustracija: landhere / Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-SA 2.0)

Prema biračkim spiskovima, u Leskovcu živi desetoro ljudi starijih od 90 godina, od kojih pet u samom gradu.

Iz kabineta gradonačelnika je u poslepodnevnim satima stiglo obaveštenje da će gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u petak veče posetiti Stojanovića i čestitati mu rođendan sa svojim saradncima.

Pogledajte snimak stogodišnjaka iz Leskovca:

VIDEO: Čovek saznao ko mu je prava poroodica

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Züri

    11. avgust 2018 | 09:55

    Srećan rođenda dedi i dugo da poživi a za dugovečnost treba da zahvali majci prirodi.

  • Dlakavi Usisivac

    11. avgust 2018 | 09:45

    Au koje lupetaranje

  • Groficaofica

    12. avgust 2018 | 01:48

    Srecan rodjendan gospodinu.ne bih mu dala vise od 70 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA