≫ 

Stefan vežbao godinu dana bez prestanka, od jutra do mraka: Kada je čuo ko je osvajač Prve trube, pao mu je mrak na oči (VIDEO)

Itekako je imao od koga da uči, ali je postigao sve i napornim radom. On je treća generacija u porodici u kojoj su pre njega za najboljeg trubača proglašavani njegov otac i deda

  • 1

Zvuci trube kidali su nebo nad Dragačevom tokom 58. Sabora trubača! Titulu Prve trube, prema odluci Stručnog žirija, kojim je predsedavao kompozitor Zoran Hristić, poneo je Stefan Mladenović iz Vranja.

Stefan Mladenović treća je generacija trubača u porodici u kojoj su pre njega za najboljeg trubača proglašavani njegov otac i deda. On je sin Nenada Mladenovića, trostrukog osvajača Prve trube u Guči, a unuk čuvenog trubača Ekrema Mamutovića.

Prenosimo vam delić atmosfere u Guči: Noć nije ni pala, a majstori trube već su podigli sve na noge (VIDEO)

Stefan je pre dve godine preuzeo orkestar od oca i njegov treći nastup kao kapelnika završio se trijumfom.

Za nastup na Saboru dugo se pripremao. Kada je došao u Guču, i po fotografijama se videlo da je svoj na svome i maksimalno uživa. A onda je trubom sve "oduvao" i s ponosom poneo titulu prvaka.

- Trudili smo se, vežbali smo svakog dana pa da kažem, neka bude skoro godinu dana, ali sedam, osam meseci pa i više radili smo, vežbali smo non-stop za ovaj dan - kaže Mladenović.

Pobednik je rekao za "Informer" da se godinu dana spremao za takmičenje u Guči.

- Sanjao sam ovo, maštao sam da budem Prva truba. Vežbao sam godinu dana bez prestanka, od jutra do mraka. Kada sam čuo spikera kako izgovara moje ime, pogledao sam u drugove iz orkestra i tada mi je pao mrak na oči, ne znam kako sam izašao da primim nagradu - kaže Stefan Mladenović, unuk čuvenog trubača Ekrema Mamutovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    12. avgust 2018 | 15:37

    Mladiću,tebi je to u genima,ja da vezbam i 101g ne bih imao pojma.SREĆNO TI BILO!!!I DOGODINE OPET.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA