Region prepun paravojnih kampova! Zastrašujući podaci srpskih bezbednjaka otkrivaju: Ovde se poziva na novi rat protiv Srba

Samo u BiH postoji više od 70 "er soft" klubova, gde aktivno trenira više od 1.000 ljudi, a da je gotovo polovina mlađa od 18 godina

  • 16

U regionu postoje slični i radikalniji kampovi od paravojnog na Zlatiboru koji je zatvoren pre tri dana do onih u Federaciji BiH, na Kosovu i u Crnoj Gori, saopštio je Beogradski Centar za bezbednost, istrage i odbranu.

Stamatović tvrdi da je paravojni kamp rasformiran zbog Čede: On mu odgovorio brutalnom fotkom iz teretane (FOTO)

Centar je saopštio da u BiH postoji više od 70 "er soft" klubova, gde aktivno trenira više od 1.000 ljudi, a da je gotovo polovina mlađa od 18 godina i navode da se "er soft" oružje lako može zameniti pravim.

Kako se navodi, ovi klubovi redovno održavaju i kampove za obuku, a veliki novac kao donacije dobijaju od Saudijske Arabije, prenosi list "Blic" i dodaje da su poznati "Ratna zona" na Igmanu, gde se često okupljaju i bivši borci takozvane Armije BiH.

Jedna od poznatijih je i grupa "Crna munja" u Cazinskoj krajini, koja u svojim video snimcima često poziva na novi rat protiv Srba.

Kampovi za obuku terorista još uvek postoje na Kosovu i to je javna tajna, a ima ih čak pet i u njima su ranije bili obučavani teroristi OVK, a danas pripadnici takozvane "Islamske države".

Kampovi za obuku terorista još uvek postoje na Kosovu i to je javna tajna i u njima su ranije bili obučavani teroristi OVK-Foto: Profimedia/AFP

Prema poslednjim informacijama, za tu terorističku grupu se bori oko 400 pripadnika sa Kosova.

Centar ističe da je oko 100 albanskih porodica pristupilo ovom pokretu, a u svakom trenutku u kampovima boravi i 60 dece mlađe od 17 godina uz pristanak roditelja.

Korak dalje otišla je Crna Gora, jer se tamo svake godine organizuje "Letnji vojni kamp za mlade", koji traje 15 dana, piše DBA i dodaje da je ove godine bilo 45 srednjoškolaca iz Crne Gore i pet iz Makedonije, kao i da je organizator kampa Ministarstvo Odbrane Crne Gore.

Na Zlatiboru je zatvoren paravojni kamp zbog, kako su nadležni rekli,moguće zloupotrebe dece-Printskrin/Youtube:Televizija Telemark

DBA ističe da kampovi za vojnu obuku treba da postoje i u Srbiji, ali da budu pod kontrolom države koja će napraviti dobar program samo sa jednim ciljem - približavanje vojske omladini.

- Omladina bi u okviru tih kampova bila upoznata sa osnovnom vojnom obukom i vojničkim životom, i na taj način bi polaznici bili zainteresovani za moguće profesionalno bavljenje vojničkim pozivom, koji bi trebalo da bude uzvišeni čin svakoga ko se odluči da služi svojoj državi - navodi DBA.

Video: Šta su deca radila u "vojnom kampu" na Zlatiboru koji je raspušten?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Van

    19. avgust 2018 | 16:38

    Srpski narod na čelu sa vladom i SPC nisu svesni i nemaju realnu prestavu o postojećoj situaciji u okruženju koja može biti daleko teža za srpski narod nego u Prvom i Drugom svetskom ratu.

  • Svasta

    19. avgust 2018 | 17:26

    A sta je sa kampovima u okolini bujanovca,preseva....veliki i mali trnovac i njima slicni...

  • Wien

    19. avgust 2018 | 16:50

    Ma bitno je da se zabava za djecu u Srbiji zabrani a to sto se 20 000 vehabija sprema u Federaciji BiH da Srbima glave odsjeca nema veze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA