≫ 

Najstrašniji horor u Jagodini: Staricu (90) izujedao podivljali terijer, lekari joj se bore za život

Baka je zadobila teške povrede opasne po život i lekari pokušavaju da joj spasu ruku. Podivljali pas je oborio na zemlju, ujedao je i kidao delove ruke

  • 2

Angelini Milanović (90) iz Ivankovačkog Prnjavora kod Jagodine u subotu je podivljali nevlasnički pas rastrgnuo levu ruku i naneo joj teške telesne povrede.

Lekari KBC Kragujevac su obavili dve operacije u pokušaju da joj sačuvaju levu ruku od amputacije, ali pored toga, starica je i dalje u životnoj opasnosti.

Vapaje, kao i lavež pasa, koji su dopirali iz susednog dvorišta začula je rođaka. Ona je u prvi mah, mislila da je reč o bernardincu, koga baka čuva u boksu. Kada je uvidela da se nešto ozbiljnije dešava, telefonom je pozvala Angelininu unuku Mariju Jocić, koja je ubrzo stigla i pritrčala joj u pomoć u poslednjem trenutku.

Marija je baku zatekla kako leži krvava na zemlji, dok je razjareni terijer kidao komade mesa sa njenog tela. Dograbila je drvenu motku i njome nekoliko puta udarila psa i usmrtila ga.

Nju je pozvala strina, koja živi u istom selu da joj kaže da čuje da baka plače i doziva pomoć.

- Ušla sam u auto i za pet minuta stigla. Videla sam je krvavu kako leži, a pas je rastrže. Kuče se okrenulo ka meni i počelo da reži. Probao je i mene da napadne, ali sam brzo reagovala, uzela motku i snažno ga udarila i usmrtila. Da nisam na vreme stigla, ko zna kako bi se ovo završilo -  prepričava za "Novosti", Marija Jocić, unuka povređene Angeline.

Kako je Marijin suprug, Saša, rekao za Central Media, starica je ležala na desnom boku, a levom rukom se branila od podivljalog psa. Krv i parčići mesa su bili oko nje.

Procene lekara nisu bile dobre što se tiče ruke, jer je pitanje bilo kako će baka da podnese dve operacije, jednu za drugom.

Marija je u ponedeljak obišla baku. Iako je starica bila u svesnom stanju, unuka strahuje da ona ovako teške povrede neće moći da izdrži.

- Taj razjareni pas joj je bukvalno samleo ruku, koju su joj, nažalost, amputirali do lakta - ispričala je Marija za "Novosti".

Bakin sin je sa porodicom u Austriji, tako da unuka i zet vode računa o njoj. U bakinom dvorištu je boks za bernardinaca  i kokošarnik.

- Najverovatnije je da je podivljali pas hteo da uđe u kokošinjac, vide se tragovi kako je pokušavao da prokopa rupu i da razvali drvene daske kokošinjca - rekao je Saša.

Iz tog sela su pre tri nedelje zvali Zoohgijensku službu jer su se pojavili psi lutalice i napadali decu u školskom dvorištu, ali oni su tada uhvatili jednog psa. Zatim su psi lutalice pocepali pantalone meštaninu dok je vozio bicikl.

VIDEO Radio je live kada je aligator napao čuvara:

(Telegraf.rs/Central Media, Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosta vise

    21. avgust 2018 | 11:08

    Hoce li ova drzava konacno nesto preduzeti povodom pasa lutalica, kao i vlasnickih koje setaju bez korpi?!

  • Prc.

    21. avgust 2018 | 17:07

    Dali ste vi normalan koji nevlasnicki pas. To da kaže psa lutalica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA