≫ 

Miodrag ima najlepšu baštu u Nišu: Ukrasio je čak i banderu koja mu je smetala, njegova puzavica ide 10 metara u nebo (FOTO)

Stanković svoje cvetno drvo brižljivo orezuje, čim počne da zaklanja svetiljku

  • 6

Nišlija Miodrag Stanković Uča poznat je kao pasionirani ljubitelj cveća i zelenila, a njegovo dvorište u niškom naselju Pasi Poljana, odavno nosi titulu najuređenijeg. Osim cveća, lepo orezanog zelenila, ukras njegove bašte su i paunovi. Međutim, na Stankovićevu nesreću, baš ispred njegovog dvorišta postavljen je stub električne rasvete.

Ovaj raj se nalazi u centru Beograda: Kad zakoračite, ulazite u magičnu šumu (FOTO)

Sivilo metalne konstrukcije paralo je oči Nišliji ljubitelju, šarenila, pa je sa banderom odlučio da se "obračuna" na nesvakidašnji način. U dnu stuba, posadio je cvetnu puzavicu, malo je usmerio, a ostalo je učinila priroda.

Foto: Telegraf

- Taj stub mi je smetao otkako je postavljen, štrčao je u šarenilu moje ograde i bašte. Merkao sam ga duže vreme razmišljajući šta da mu radim, da isteram svoje, a da se ne zavadim sa Elektrodistribucijom. Sinula mi je ideja da ga pretvorim u cvetni stub, posadio sam biljku, negovao je i zalivao i evo, ovo je rezultat moga truda – ponosno Stanković pokazuje rascvetalu banderu.

A da bi i vuk bio sit i ovce na broju, Stanković svoje cvetno drvo brižljivo orezuje, čim počne da zaklanja svetiljku.

Foto: Telegraf

- Nije se lako popeti na tu visinu, da bi se biljka orezala, ali to je cena koju plaćam svom "projektu". Kada bi se svi malo potrudili da uredimo svoju okolinu, ova zemlja bi mnogo lepše izgledala, za to ne trebaju pare za kojima neprestano kukamo, već samo dobra volja i malo vremena - zaključuje Stanković.

VIDEO: Ovo cveće najbolje odbija insekte

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vota

    23. avgust 2018 | 15:28

    Kad padne kisa i okvasi drvo ono postaje provodnik i opasno po ljude,s druge strane radnici distribucije ne mogu da intervenisu zato odmah bi mu nalozio da isece drvo i oslobodi stub i streci neku nesrecu.

  • Kalimero

    23. avgust 2018 | 14:57

    Bravo za ideju, samo se pitam ako se desi neki kvar kako se popeti na banderu?

  • Zoran Veteran

    23. avgust 2018 | 14:54

    Distribuciju ne zanima šta sadis uz banderu, sijalica mora da se vidi, čovek uredno podkresuje i bas lepo izgleda,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA