Koliko još dece treba da izgubimo? "Ćutanje nije rešenje": Igor Jurić pokrenuo kampanju za doživotnu kaznu monstrumima koji siluju i ubiju dete

"Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu", naziv je kampanje o potrebi za uvođenjem kazne doživotnog zatvora

  • 14

Fondacija Tijana Jurić pokrenula je novu kampanju "Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu".

Profil pedofila u Srbiji: Koliko godina imaju ovi monstrumi, čime se bave i da li ponavljaju stravična dela nad decom?

Kampanja je pokrenuta u cilju podsećanja države i ponovnog skretanja pažnje javnosti o potrebi za uvođenjem kazne doživotnog zatvora.

Kampanja je počela pripremom bilborda koji će u narednih mesec dana biti postavljeni u dvadeset gradova u Srbiji a rešenja koja će se naći na bilbordima prikazuju uplakanu decu i slogane "160.000 potpisa nije dovoljno?", "Koliko još dece treba da izgubimo?", "Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu". 

Tijana Jurić/ Foto: Facebook/Tijana Juric

- Ova kampanja nikoga ne bi trebalo da iznenadi. Mi smo već najavljivali da nećemo stati dok se nešto ne promeni, a podsećam, zahtevamo da se Krivični zakon izmeni uvođenjem kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela koja su za posledicu imala smrtni ishod deteta, maloletnika ili trudne žene -rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije Tijana Jurić.

Kampanja "Ćutanje nije rešenje. Zaštitite decu" trajaće sve dok se nešto ne promeni u korist bezbednosti dece, navodi se u saopštenju.

Osim na bilbordima, poruke i vizuelna rešenja nove kampanje naći će se na plakatima, video materijalu i u brošurama koje će biti deljene građanima Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ns

    24. avgust 2018 | 10:11

    Za ubice dece, silovanja dece i slično svaka kazna je preblaga. Iako nijedna kazna neće vratiti to dete roditeljima. Kazne treba pooštriti do maksimuma kao i tretman prilikom odsluženja te kazne. A ne da žive kao bubreg u loju gde sve dobiju gratis na tacni.

  • lea

    24. avgust 2018 | 09:08

    Ne samo da se zakon promeni nego da se radi na prevenciji. U skolama je potrebno da se radi na osvescivanju dece da bi se zastitila od mogucih napada predatora. Ako sagledamo zasto je ubijena Tijana mozemo videti da nije bila svesna kakvi zlotvori hodaju zemljom. Nije htela da je neko otprati jer nije zelela da pokaze da se neceg plasi. I tekako trebaju deca a i odrasli da se plase mraka jer u mraku deluju zlotvori. A sto se tice ovih cetrdeset godina robije, izgleda kao ostra kazna ali cesto takvi izadju i nakon petnaest.

  • Vlada

    24. avgust 2018 | 16:52

    Ja bih za takva dela uveo smrtnu kaznu.Svaki drugi vid kazne je besmislen evo zašto.Osudiš ga na bilo koju kaznu pa i doživotnu ništa nisi rešio samo si njemu pomogo,kako? U zatvoru se izjasni da nece da radi recimo i onda ga drzava hrani,kupa pruza zdravstvenu negu,njemu je dosadno pa bilduje,gleda televizor i ništa ga ne košta.Pa njemu je super,samo smrtna kazna za najgore prestupe a za ostale mora da se radi svo vreme a ne ako hoće radi ako ne ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA