≫ 

Porodici iz Srbije stao automobil na izlazu iz Grčke: Znate li ko im je pomogao i zašto nisu Srbi?

Bio je potreban potpuni stranac da nam pomogne dok smo na 35 stepeni čekali sa decom

  • 72

Najveći strah turista koji putuju na more automobilom dogodio se jednoj članici grupe "Life from Greece", koja je tada shvatila da od naših sunarodnika na tuđem nebu nema mnogo vajde.

- Molim vas zapitajte se koliki je vaš stepen svesti kad je u pitanju pomoć na putu. Juče nam je u kilometarskoj koloni na izlasku iz Grčke stao auto, akomulator se ispraznio. Ja i suprug sa dvoje dece izgurali smo auto na parking do prelaza. Naših turista je bilo na stotine, ali niko nije nudio pomoć - počinje ona priču na FB grupi "Life from Greece".

Pošto niko nije imao kablove za paljenje, njen suprug je otišao kod grčke policije.

Problem srpskih turista, Foto: Facebook

- Na naše veliko iznenađenje dočekan je sa velikom ljubaznosću i voljim da pomognu , pa je načelnik sa svog telefona pozvao čoveka da dođe sa starterom za paljenje. Mi smo se oduševili, zahvalili smo se, a oni su nam rekli: "mi i Srbi smo braća" - priča ona.

Međutim, nije sve ružičasto.

- Dva naša automobila su na našu molbu da prikačimo kablove da nam pomognu da upalimo auto to i odbili jer ne mogu oni da gube vreme. Kasnije je naišao čovek iz našeg kraja, pa smo pokušali. Hvala! Makedonci su prilazili i nudili telefon. Eto, ispalo je da treba da dođe čovek iz tvog kraja ili neki potpuni stranac da ti pomogne dok na 35 stepeni čekaš sa decom, a drugi iz tvoje zemlje da te samo gledaju ili odbiju da ti pomognu - zaključuje ona.

Ostavite nam u komentarima objašnjenje zbog čega Srbi nisu radi da pomognu zemljaku u nevolji i da li je vaše iskustvo možda drugačije?

VIDEO: Šta sve ne treba da radite u Grčkoj

(Telegraf.rs/Life from Greece)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stvarno?

    2. septembar 2018 | 13:25

    Pa ja bih ti pomogao , mozda kad bih video decu u protivnom ne. Chlanstvo kod AMSS ne koshta 100 dukata. Ja dodushe imam ADAC plus. Stvar koju chovek treba da ima istog momenta kad kupi kola. Jednom u 10 god. da ti se neshto desi isplatilo se. A ti si osiguran 365 dana u god. Sad ti krivi srbi shto ti nisu pomogli. Pomozi prvo sama sebi. Jedno veche ne odi u kafanu ,uzmi chlanstvo i uzivaj chak i kad imash kvar na autu.

  • Ђорђе пекар

    2. septembar 2018 | 14:09

    Meni su pomagali i Srbi i Makedonci i Grci. Svugde ima dobrih ljudi, ali i onih drugih.Ne treba generalizovati ovaj fenomen

  • ribar sa Dunava

    2. septembar 2018 | 13:02

    i Vama se isprazni akumulator u sred leta? auto radi? i tako vi se odlucite da podjete na put od najmanje 1200 km??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA