≫ 

Zastrašujući oblaci pred Beogradom: RHMZ izdao hitno upozorenje, grmljavina već tuče po zapadu Srbije (MAPA)

Na snazi je narandžasti meteoalarm

  • 12

U narednih sat vremena iz pravca Zvornika i Krupnja oblačni sistem koji daje jak pljusak, grmljavinu i grad premeštaće se na sever ka Loznici i Banji Koviljači, oglasio je RHMZ hitnim upozorenjem.

Printskrin: Weather channel

Kako je najavio dalje Republički hidormeteorološki zavod, od 20 do 22 sata na zapadu Bačke i Srema i u zapadnoj Srbiji mestimično sa kišim ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Obilne padavine, olujni vetar, grad i pad temperature stižu od sutra uveče, saznajte i koliko će trajati

Izdato je i upozorenje za kratkotrajne vremenske nepogode koje se očekuju do utorka, a koje bi mogle da naprave problem sa poplavama.

Večeras i noćas na zapadu i severu zemlje, a sutra i u ostalim krajevima lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogodine: obilne padavine (20 milimetara za kratak vremenski period, lokalno i više), grad i olujni vetar.

Oblačnost koja je zahvatila zapad Bačke i Srema i zapadnu Srbiju u toku noći premeštaće se veoma sporo ka istoku preko Vojvodine, Šumadije i Beograda uslovljavajući mestimično kišu ili pljuskove sa grmljavinom. U Beogradu i okolini početak padavina se očekuje u ranim jutranjim satima, upozorava RHMZ.

U ponedeljak i pojedinim delovima u Beogradu moguće su kratkotrajne vremenske nepogode, koje će doneti istu količinu padavina kao najavljenu za Srbiju u toku noći.

Narandžasti meteoalarm za opasno vreme izdat je za zapadnu Srbiju, dok je za istok na snazi žuti, gde vreme mogu biti potencijalno opasni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nuclear Vlasta

    2. septembar 2018 | 20:58

    Страшно, наранџасти аларм, да неће то случајно да падне киша у Београду?!

  • Ste ludi bre?!?!?

    2. septembar 2018 | 22:19

    Cimao sam se sat vremena jutros da ocistim oluke, dvaput umalo ne poginuh, ako ne rokne pljusak veceras, stvarno nema smisla... :-)

  • Gasa

    2. septembar 2018 | 21:14

    Sad ce meteor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA