≫ 

Srbi zakazali venčanje u Grčkoj i sada su u ozbiljnom problemu: Ostali su bez kumova, pa preko Fejsbuka traže nove

Par bi trebalo da se venča u nedelju, 9. septembra i da ujedno krsti i dete

  • 5

Da nikad ne znate kakva nepredviđena situacija može da vas snađe, pokazuje i primer Milice Ristić. Još ako ste u stranoj zemlji, situacija može da bude mnogo gora. Osim, ako ste u Grčkoj, jer tamo bar ima poveći broj Srba. Toj činjenici se sigurno i Milica radovala, kada je potražila rešenje za svoj problem u Fejsbuk grupi "Live from Greece".

NAJBOLJI KUMOVI IKADA: Umesto da održe zdravicu, oni su uradili nešto nezaboravno! (VIDEO)

Milica i njen dragi trebalo bi da se venčaju u nedelju, 9. septembra i da ujedno krste i dete. Ali, kumovima je nešto iskrslo i ne mogu da dođu.

- Drugari, imam jedno ozbiljno i važno pitanje. Naime, dragi i ja planiramo da se u nedelju, 9. septembra venčamo i krstimo dete u crkvi Sv. Paraskeve u Volosu. Nažalost, našim kumovima je nešto iskrslo i nisu u mogućnosti da dođu. Dakle, ostali smo bez kumova i u ozbiljnom smo problemu. S obzirom da je vrlo malo vremena ostalo, ne preostaje nam mnogo opcija... Da li je neko od vas za vikend u Volosu ili blizini i da li je voljan da nam učini tu veliku uslugu i ulepša nam dan tako što će nam kumovati? - napisala je Milica u grupi "Live from Greece".

Foto: Facebook

Bilo je onih "koji bi rado", samo što više nisu u Grčkoj ili će putovati u neko drugo mesto, ali i onih koji bi odmah pristali, samo da ne moraju da kupuju poklon. U komentarima su dobili i savet da se okume sa Grcima, jer će na taj način spojiti lepo i korisno, odnosno moći će da letuju kod Grka kumova.

Ipak, bila je i jedna konkretna ponuda. Milici je jedan Fejsbuk korisnik ponudio da kontaktira prijatelje Grke iz Volosa i pita ih da li bi se prihvatili kumstva. Neki su predložili da im sveštenik koji bi trebalo da ih venča pomogne, a jedan korisnik je kontaktirao Grka Marinosa Ricudisa, kapetana broda koji je odbio da bombarduje Srbiju 1999. godine. Ricudis je to odbio uz izvinjenje.

Venčanje je zakazano za 9. septembar, Foto; Pixabay.com

Kako je navela jedna korisnica, da bi olakšala supružnicima u nevolji, kada okumiš prvu osobu na koju naiđeš tog dana, ispred crkve gde se venčavaš ili krstiš, to Bog na tvoj put i u tvoj život šalje anđela.

VIDEO: Srce da zaigra! Krajiška svadba Radoslava i Dragane Šorgić

(Telegraf.rs / Izvor: Live from Greece)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hah

    4. septembar 2018 | 19:18

    Glupost, "kum" treba da ima neku vrednost.

  • Realno

    4. septembar 2018 | 19:40

    Ovi nisu shvatili da kum nije dugme da ga uzmeš sa ulice.....

  • Srb

    4. septembar 2018 | 21:11

    Kad su tako smislili glupo da organizuju, daleko od roditelja, rodbine i prijatelja, gluposti im se i desavaju. Ako..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA