≫ 

Sreća u nesreći: Zapisnik o udesu od ponedeljka će se prosleđivati digitalno, novčana odšteta stiže ekspresno (FOTO)

Ovo se odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta

  • 2

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će od ponedeljka početi sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije Udruženju osiguravača Srbije, koji će omogućiti građanima da brže i efikasnije ostvare svoja prava.

Motoristi, biciklisti i pešaci padaju kao klade: Visina kazne u slučaju udesa ista je za sve, zavisi samo od jedne stvari

- Zapisnik o uviđaju, koji sačine, saobraćajni policajci ubuduće će slati direktno na server Udruženja osiguravača Srbije, tako da građani više neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će više plaćati taksu za izdavanje njegove papirne verzije. Zahvaljujući ovom sistemu osiguravajuće kuće će građanima moći da u najkraćem mogućem roku isplate odštetu - rekao je Stefanović, koji je prisustvovao prezentaciji rada ovog sistema u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi "Zapad" u Novom Sadu.

Nebojša Stefanović/ Foto: MUP Srbije

Ministar je istakao da se ova procedura digitalne razmene dokumenata odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je vršen uviđaj od strane policije.

- Uvođenjem ovog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nastavilo da digitalizuje svoje usluge za vozače, kao što smo to već uradili i sa produžavanjem  vozačkih i saobraćajnih dozvola i polaganjem vozačkih ispita - rekao je Stefanović, koji se zahvalio Udruženju osiguravača Srbije koje je zajedno sa MUP - om razvilo ovu aplikaciju.

Foto: MUP Srbije

VIDEO: Stefanović o Vučiću: Svi ga napadaju kada pokušava nemoguće:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija

    7. septembar 2018 | 15:26

    Da li to vazi i za motoriste? S obzirom da za njih ne vaze saobracajna pravila i zakoni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA