Novinarka u vestima Prve zaustavljala suze dok je delila potresnu priču: Njen glas rekao nam je više o životu južno od Ibra nego bilo koji prilog (VIDEO)

Iako je profesionalac, Jovana Jovančić je jedva uspela da zadrži suze u programu uživo

  • 17

Srbi koji žive južno od Ibra imaju malu želju - da Srbija bude uz njih. Želja srpske dece još je manja - da dobiju svoje igralište

To je saznanje novinarke TV Prve Jovane Jovančić koja je tokom vikenda posetila kosovsko selo Banja i imala prilike da vidi veliki broj dece, kako čeznu za sigurnim životom.

Novinarka se rasplakala u programu uživo Printskrin: TV Prva

- Mnogo je dece, a kada sam ih pitala šta vam je potrebno, očekivala sam svakakve odgovore, a oni su mi samo rekli - igralište. Oni nemaju tobogan, nemaju klackalice, nemaju zavese, a Albanci ih stalno prozivaju i zadaju im mnogo problema. Gledate tu malu decu i njihovo detinjstvo, ništa mi otkad radim ovaj posao nije tako teško palo - rekla je Jovančić za dnevnik TV Prve.

Dok je to govorila, glas joj je pukao i ona se jedva uzdržala da ne zaplače.

Deca koja nemaju igralište, to je strašno Printskrin: TV Prva

- Radili smo i poplave i mnoge priče, ali meni je ova priča baš teško pala - rekla je ona, gutajući suze.

Potpuno neobična situacija za naše medije - da se pod težinom priče novinarka zaplače u programu uživo - prenela nam je utiske o životu naših sunarodnika jače nego ijedan prilog.  Po povratku u Beograd ona je na svom Tviteru napisala:

Vremena nije bilo da o deci koja žive južno od Ibra, o kojoj tako retko slušamo, nešto više kaže. No, ima li još vremena da se mi zapitamo koliko često čujemo glasove tih ljudi? Onih koji u srcu Kosova brane naš zajedniči nacionalni identitet i njihove dece, koje, po svemu sudeći - ima mnogo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    11. septembar 2018 | 15:21

    Kolike su plate "funkcionerima " koji su zaduzeni za kosovo !?? Djuricu i kompaniji.zasto nema rade trajkovic nigde !?? Ko je ubio olivera ivanovica !!??? Ko su tajkuni (srpski) imenom i prezimenom cime se dole bave i odakle im imovina vredna desetine miliona evra !??? Kad se sve to bude znalo.deca ce imati igralista a srbi zivot a ne zivotarenje na istom tom kosovu.

  • Deff

    11. septembar 2018 | 14:12

    Kako je zivot surov...onolika raskos za neki rijaliti sa naslovom od 20.000.000 eura ulozenih.. tamo se bahate piju luduju samaraju i sve,a nasi macici nemaju najosnovnije... e Srbijo i sama si rijaliti.

  • Dusan

    11. septembar 2018 | 15:37

    Kako im pomoci a ko nebi zaplakao kad ih vidi?Greota velika i dace Bog da imaju mir i da nadamo se Srbija im pomogne i Bog neka ih cuva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA