Cela Srbija se borila da Miloš dobije novo srce, a on je ležao u bolesničkoj postelji i imao samo jednu želju. Nakon dve godine ona se ostvarila! (FOTO)

Uspeo je i došao do cilja

  • 5

Leskovčanin Miloš Nikolić (33) uspeo je da u nedelju istrči polumaraton od deset kilometara i pored toga što ima transplantirano srce.

Miloš je pre dve godine dobio novo srce u AKH klinici u Beču, iako su mu naši lekari rekli da mu transplantacija uopšte nije potrebna.

SRCE ZA MILOŠA, SRPSKOG NAUČNIKA: Celu SRBIJU potresla je priča ovog HRABROG MOMKA! (FOTO)

- Nikada se nisam pripremao za maraton, ali sam odavno imao neku želju. Ne klasičnu, da istrčim maraton, već mi je nešto iznutra govorilo da to uradim. Još dok sam ležao u bolesničkoj sobi u Beču, kroz prozor sam gledao njihov maraton. I tada sam prvi put poželeo da trčim. To, ipak, tada nije bilo moguće - objašnjava Miloš, prenosi "Jugmedia".

Ipak, kako objašnjava, nije trčao svih deset kilometara, već je pri višim usponima morao da hoda. Ali, tih deset kilometara pali su pod njegovim nogama. Uspeo je i došao do cilja.

- Rekli su mi da neću uspeti, a ja sam im govorio uvek isto – da ne mogu da odustanem - ističe ovaj mladić.

Miloš je u žižu javnosti dospeo pre tri godine kada je dr Miljko Ristić, koordinator za transplantaciju i bivši direktor Kliničkog centra Srbije (KCS), javno pozvao da se obustavi akcija prikupljanja pomoći za mladića, uz tvrdnju da on nije kandidat za transplantaciju i da može sasvim normalno da živi.

Ipak, zahvaljujući upornosti njegove majke Nade, Miloš je samoinicijativno otišao na AKH kliniku u Beču da bi potražio drugo mišljenje.

Odmah pošto je primljen u bolnicu, Milošu je stalo srce. U naredna dva dana to se desilo još tri puta, ali su bečki lekari svaki put uspeli da ga vrate u život. Aritmije i tahikardije koje je imao bile su jake. Nije mogao ni iz kreveta da ustane. Lekari su tada odlučili da ga stave na listu, ali kao hitnog pacijenta i u roku od sedam dana nađeno je srce za Miloša.

Taj 27. oktobar, kada je dobio novu šansu za život, danas Miloš slavi kao svoj drugi rođendan. Prvi će proslaviti za dva dana.

(Telegraf.rs/jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZMAJ

    12. septembar 2018 | 21:45

    Divim ti se...hvala ti na borbi,Srbine....Ovo je za mene utisak dana....Ziv i zdrav bio....

  • NS

    12. septembar 2018 | 21:21

    Samo hrabro!Puno osmeha na tvom licu ti zelim!

  • Nina

    12. septembar 2018 | 21:19

    Bravo majstoreeeee!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA