Mislili su da je dečak dobio groznicu Zapadnog Nila, ali se brzo oporavio: Analize će pokazati od čega je zaista bolovao

Dete je hitno primljeno i Institut, ali još nije utvrđeno da li je zaista bila groznica Zapadnog Nila

  • 2

Dečak koji je zbrinut u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" zbog sumnje da je oboleo od groznice Zapadnog Nila, uspešno se oporavio i danas ide kući.

Direktor Instituta Radoje Simić rekao je za Tanjug da su prve analize, kada je dete stiglo, upućivale na mogući meningoencefalitis (upala moždanih opni) izazvan virusom Zapadnog Nila, ali da to još nije potvrđeno.

Dete hitno primljeno u Institut za majku i dete zbog groznice Zapadnog Nila?

- Čekaju se rezultati analiza iz referentne laboratorije i tada ćemo znati da li je zaista bila groznica Zapadnog Nila. Najvažnije je da se dete dobro oporavilo i da nema nikakvih posledica - naglasio je Simić.

Ako analize budu pokazale da se radi o virusu Zapadnog Nila, to će biti prvi slučaj te infekcije koji je dokazan kod dece u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    13. septembar 2018 | 12:31

    Hvala Bogu.

  • Aleksandra

    13. septembar 2018 | 13:13

    Obzirom na to da simptomi ovog virusa isti kao kod obicnog gripa, mislim da je preventivno najsigurnije slati narod na ispitivanje...Čast izuzecima, ali lekarima po Domovima zdravlja- sve je "grip" !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA