≫ 

Odlične vesti stižu iz Barselone: Mali Dušan je stigao bezbedno u bolnicu, stabilno je i u ponedeljak kreće sa terapijom

Malom heroju iz Svilajnca već su urađene pojedine analize

  • 26

Dušan Todorović (4), koji boluje od agresivnog tumora je stabilno i sutra bi trebalo da krene sa terapijom, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je podsetio da je Dušan sinoć u pratnji predstavnika naše ambasade stigao u Barselonu na lečenje, kao i da su mu tokom dana urađene pojedine analize, a da ga svakog sata lekari iz Španije informišu o Dušanovom stanju.

Potresan snimak Dušanovog polaska u Barselonu: Bolničarka ga je u naručju donela do helikoptera, koji ga je odvezao u odlučujuću borbu za život (VIDEO)

- Ja bih sve zamolio da razmišljamo pozitivno i razmišljamo u pravcu da Dušanu i svima onima koji imaju sličan problem bude bolje, i da ih ne opterećujemo drugim stvarima, zloupotrebljavamo... Ko god može neka pomogne, a ko ne može, nemoj samo da odmaže - rekao je Lončar.

Podvukao je da je država, sa suficitom u budžetu, u mogućnosti da pomogne oboleloj deci za lečenje retkih bolesti u inostranstvu i izneo podatak da je prošle godine 614 mališana otišlo u inostranstvo na lečenje.

- Samo da podsetim da 2012. kada nije postojao Budžetski fond za lečenje pacijenata u inostranstvo, preko Republičkog fond za zdravstveno osiguranje otišlo 45. dece, a 2010. njih 40. Prošle godine, 614 mališana je otišlo samo preko RFZO na lečenje - ukazao je Lončar.

Zlatibor Lončar/ Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dodao je da se država nije zadovoljila što se povećava broj dece koji su u inostranstvo na lečenje otišli preko RFZO, nego je da bi spasila što više života osnovala i Budžetski fond za lečenje pacijenata u inostranstvo.

On je ponovio da će država sutra, odlukom Vlade i predsednika Srbije, na račun humanitarne organizacije uplatiti 250.000 evra za lečenje petoro dece.

Kako se nešto prvo ne bi saznalo na društvenim mrežama, ministar je zamolio roditelje čija su deca obolela od retkih bolesti, da prvo podnesu zahtev Budžetskom fondu za lečenje pacijenata u inostranstvu.

- Istog dana vas zovemo da donesete dokumentaciju, da sednemo i pozovemo stručnjaka koji se bavi time i da rešimo vaš problem. Niste čuli da nekome nije pomognuto jer u Budžetskom fondu nema novca. U Fondu ima novca, samo podnesite zahtev da bi vam pomogli - rekao je Lončar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    16. septembar 2018 | 23:12

    Хвала Богу. Само храбро јуначе, да нам се што пре вратиш весео и насмејан, као прави велики херој што и јеси. Да теби и твојим родитељима Бог да снаге да издржите и радост за извојевану победу. И свој нашој деци којој је помоћ у оздрављењу потребна Господе притеци у помоћ, здравље дај и осмех на лице врати.

  • Srb

    16. septembar 2018 | 22:23

    Ovo je najbolji potez vlasti I svaka im cast

  • 😇

    16. septembar 2018 | 21:32

    Бог нека је са њим. А друго име за Бога је срећа

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA