Fondacija Novak Đoković otvorila šestu Drugarijadu

Na Kampu prijateljstva ove godine 129 dece

  • 1

Mališani iz manje razvijenih sredina, uzrasta od sedam do deset godina, provešće šest dana na Kopaoniku u okviru kampa prijateljstva Drugarijada. Raznovrsne avanturističke i sportske aktivnosti, kreativne i umetničke radionice za njih je, u saradnji sa timom stručnjaka, pripremila Fondacija Novak Đoković. Na ovogodišnjem, šestom po redu kampu, od 16. do 21. septembra, sa svojih 18 učitelja boraviće 129 dece iz isturenih odeljenja škola iz Žagubice, Petrovca na Mlavi, Priboja, Svilajnca, Smederevske Palanke, Kruševca i Prokuplja.

Foto: Fondacija Novak Đoković/Jelena Ivanović

Kamp predstavlja kratku, dinamičnu ekskurziju sa mnoštvom zanimljivih aktivnosti, u kojima je tokom prethodnih godina učestvovalo blizu pet stotina dece i 140 učitelja iz 32 mesta u Srbiji. Ideja je da kroz program i moto Prijateljstvo bez granica, deca sa Drugarijade ponesu lepu uspomenu koja će ih celog života podsećati na vrednosti prijateljstva i važnost poštovanja drugih.

Foto: Fondacija Novak Đoković/Jelena Ivanović

- Boravak u prirodi i pažljivo osmišljene aktivnosti utiču na razvoj školaraca, što je inspirisalo Fondaciju i naš tim da 2013. godine osnujemo ovaj, sada već tradicionalni Kamp prijateljstva. Ovo je prilika da se deca  iz manjih sredina, koja nemaju često priliku da borave na ekskurzijama ili rekreativnoj nastavi, upoznaju i druže, ali i da stvaraju prijateljstva, razvijaju svoje veštine i stiču najlepše uspomene koje će pamtiti. U poslednjih deset godina u projektima Fondacije Novak Đoković učestvovalo je više od 25.000 dece, roditelja, vaspitača i učitelja, tako da učesnici ovogodišnje Drugarijade postaju deo ove naše velike porodice - istakla je Maja Kremić, rukovodilac odeljenja za donatorske programe Fondacije Novak Đoković.

Foto: Fondacija Novak Đoković/Jelena Ivanović

U okviru programa, na radionicama scenske umetnosti sa decom će se družiti naša poznata glumica Hristina Popović, koja će ih upoznati sa svetom pozorišta i filma.

- Umetnost i sport su dve najsvetije discipline kroz koje se grade temelji ljudskosti i koje nas uče šta znači biti drugar i činjenici da nismo odvojene jedinke, već da smo stvoreni da živimo i funkcionišemo u zajednici. Meni je, kao majci, cilj da svom detetu usadim upravo vrednosti kojima nas uči Drugarijada i velika mi je čast da budem deo nečeg ovako plemenitog i važnog. Mislim da je ulaganje u mališane, koji su najveće blago naše zemlje, od ogromnog značaja za izgradnju jednog zdravog društva - rekla je Hristina Popović.

Foto: Fondacija Novak Đoković/Jelena Ivanović

Kao i tokom ranijih godina, veliku pomoć i podršku pri organizaciji Drugarijade pružili su prijatelji iz Fondacije Princeze Šarlin, dok su značajan doprinos dali i International Women’s Club, Skijališta Srbije, Bakina Tajna, Aqua Viva, Dunav osiguranje, Hotel Junior, Chips Way, Jumbo Travel, Diopta, Dance factory, Gerbuder Weiss, Medigroup, Belina doo, JRJ Moj izdavač, kao i Eurocom.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dečiji fond

    18. septembar 2018 | 00:22

    Pusti Nole drugarijade, uplati koji evro za bolesnu decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA