≫ 

Od pacijentkinje uzeo 500 evra za operaciju žučne kese: Uhapšen lekar iz Novog Sada zbog sumnje da je primao mito

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova

  • 17

Lekar D. J.(45) uhapšen je zbog sumnje da je primio mito.

On se sumnjiči da je kao lekar specijalista u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu zahtevao novac u iznosu od 500 evra kako bi izvršio operaciju žučne kese oštećenoj.

Šok u Šidu: Jedva punoletni migrant silovao majku troje dece (25), o zločinu je ćutala sve dok nije shvatila da je trudna

Nakon izvršene operacije on je ovaj novac primio.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

VIDEO: Opšte prebijanje doktora u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    17. septembar 2018 | 16:02

    I treba da uzimaju radnik u telekomu koji radi na salteru ima vecu platu nego doktor

  • MM

    17. septembar 2018 | 14:48

    Svaki doktor se ponasa kao da je bolnica njegova privatna klinika , kao da mu je tata kupio bolnicu. Dobro je da narod dobija svest da ucenu prijavi. Svaki doktor koji trazi novac treba da zavrsi u zatvoru i da mu se oduzme licenca za rad na minimum 5 godina rada. Ja razumem da su lekarima male plate , ali ako Vam ne odgovara plata u drzavnoj bolnici , vi dajte otkaz i zaposlite se kod privatnika ili otvorite svoju ordinaciju pa onda stavljajte cene koje god zelite , idite u inostaranstvo , oslobodite radna mesta za mlade doktore koji cekaju svoju sansu da rade i budu humani. Drago mi je da je narod dobio svest da prihavljuje lekare koji uzimaju novac , prijavljuju one koji ne izdaju fiskalne racune i ne prijavljuju radnike.

  • Lale

    17. septembar 2018 | 14:54

    Ako mu je mala plata, neka otvori privatnu ordinaciju i dere one kijima je pomoć hirurga neophodna.Da li bi smeo da traži mito nekom baji iz podzemlja ili političaru koji i inače koriste svoj položaj da se kao privilegovani leče u državnim bolnicama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA