≫ 

"Da li treba neko dete da nastrada, pa da onda obeleže prelaz?" Roditelji i dalje pretrčavaju i vode klince preko izbledele zebre (FOTO)

U Osnovnoj školi "Mika Mitrović" se čude što pred početak ove školske godine nije, kao ranijih, pešački prelaz ponovo ofarban

  • 6

JP "Putevi Srbije" je nakon tragedije na Divčibarama obeležilo horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, ali stanje u ostalim gradovima je i dalje loše. Da li treba da se desi neka nesreća, da bi se obeležio pešački prelaz i postavila signalizacija svuda gde je to potrebno?

3 meseca nakon smrti malog Alekse: Mesto na kom je vozač "tojote" pokosio dete, sada izgleda potpuno drugačije (FOTO)

U Bogatiću je, međutim, nedavno na državnim putevima signalizacija postavljana, ali je, iz nepoznatog razloga, zaboravljen najvažniji pešački prelaz - ispred Osnovne škole "Mika Mitrović", u glavnoj ulici u ovoj varošici. Oni ispred zgrade Skupštine opštine i u centru varošice su "osveženi" belom bojom, a niko ne zna po kojem kriterujumu nisu i ostali na ovoj saobraćajnici, a posebno "školski prelaz".

- Da li treba neko dete da nastrada, pa da onda obeleže prelaz? - pita ljutito i zabrinuto majka jednog đaka dok se držeći dete za ruku probija između automobila koji usporavaju, ali se ne zaustavljaju.

Sreća je što se od početka školske godine nije ponovila tragedija kao na Divčibarama. Đaci i roditelji svakodnevno bukvalno "nose glavu u torbi". Umesto da imaju prednost i bezbedno pređu ulicu, ne retko moraju da sačekaju da vozila prođu pošto vozači ne uočavaju izbledelu zebru. Učenici, inače, moraju da pređu ulicu i u vreme velikog odmora, da bi kupili užinu u pekari i prodavnicama.

Pešački prelaz isored škole Foto: Telegraf.rs

Ulica vojvode Stepe je, inače, glavna u varošici i deo je puta od Sremske Mitrovice do graničnog prelaza "Pavlovića most". Osim automobila ovuda prolaze i teretna vozila, čak i teški kamioni i šleperi.

U odeljenju za puteve lokalne samouprave za Telegraf.rs kažu da nisu nadležni za ovu saobraćajnicu.

- Ona je deo državnog puta IB reda za čije održavanje nije nadležna Opština, već država, verovatno "Putevi Srbije" - rečeno je Telegrafu.rs u odeljenju opštinske uprave za puteve.

Deca potpuno nebezbedna Foto: Telegraf.rs

U Osnovnoj školi "Mika Mitrović" se čude što pred početak ove školske godine nije, kao ranijih, pešački prelaz ponovo ofarban. Ovako izbledeo i neprimetan, slažu se, veoma je opasan.

- Roditelji su ukazali da je prelaženje preko ulice sada veoma nesigurno i opasno. O tome je bilo reči i na Savetu roditelja gde je zaključeno da se zahteva hitno obeležavanje prelaza. Podnećemo zahtev i da se postave zvučne staze - kažu u školi.

VIDEO: Ovo je gužva koju prave roditelji dok dovode decu u školu

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. septembar 2018 | 16:31

    Da sam roditelj,kupio bi farbu i cetku i ofarbao bi to nocu sam

  • Srbija

    17. septembar 2018 | 18:13

    Tu treba da bude lezeci policajac,kao pesacki prelaz i onda ce morati da uspore svaki put.Tako svugde ispred skole treba da se pistavi!!

  • Zzx

    17. septembar 2018 | 17:10

    Nije problem ako prelaz nije ofarban vazniji je saobracajni znak koji je mnogo vazniji nego je problem u vozacima koji ne postuju te znakove zamislite pao sneg niko ne ocisti ofarbani prelaz se nevidi ali znak je tu problem su vozaci i niko drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA