≫ 

Ponovo su se javile neke LGBT osobe koje je sramota pojedinaca sa Prajda: Da li je moguće da to rade na ulici i da samo sebi skaču u stomak?

Pre nekoliko dana su nam rekli da ne smatraju da Prajd išta donosi, a sada nakon pregledanih snimaka i fotografija, još više su protiv okupljanja i slavljenja na ovaj način

  • 20
Gej parada, parada ponosa, Beograd 2018 Foto: Marko Jovanović

Nakon našeg teksta o neprikladnoj strani Parade ponosa, redakciji Telegrafa su se javili pripadnici LGBT populacije, koji su želeli da kažu nešto javno u vezi sa celom senzacijom koja je nastala.

Trljali su se, uvijali i simulirali seks: Ovakve scene u Beogradu nikome nisu potrebne! Da li su cilj Prajda promene ili inat i bljutava pornografija?

Pre nekoliko dana su nam rekli da ne smatraju da Prajd išta donosi, a sada nakon pregledanih snimaka i fotografija, još više su protiv okupljanja i slavljenja na ovaj način. Mihajlo Joksić je bio zgrožen scenama koje su iskakale na svim društvenim mrežama.

- Ja sam homoseksualac, ali stidim se onoga što sam u nedelju video. Ne mogu da verujem da su pojedini LGBT pripadnici mislili da se promene društva dokazuju iživljavanjem i prostačkim ponašanjem. Nevažna je seksualnost, jedino se računa da li je nešto pristojno ili ne - rekao je Mihajlo vidno razočaran.

Foto: Marko Jovanović

Arsen, sa kojim smo ranije razgovarali, takođe je zgranut i besan na one koji su uspeli da razruše sliku o ovoj populaciji, koju su jedva uspeli da stvore o sebi i pronađu načine da budu prihvaćeni.

- Ne znam kako bih opisao kako sam se osećao. Besno, ljuto, pa na kraju i izdano. Pitao sam se da li je moguće da to rade na ulici i da li su svesni da time samo sebi skaču u stomak? Mi se borimo za daleko više ciljeve, slobodu i pre svega razumevanje i prihvatanje i onda neko dođe i jaše se po ulici. Meni je ono bilo nečuveno - podelio je sa nama svoju neprijatnu iznenađenost.

Jedan od organizator Beograd Prajda, Goran Miletić, rekao nam je da polugola tela ne predstavljaju ništa skaradno.

- Imajte u vidu da je tog dana bilo oko 30 stepeni. Što se simulacije seksa tiče, naši redari nisu videli nijedan ovakav slučaj, niti bilo šta što bi vređalo javni moral ili bilo kršenje zakona - rekao je Goran.

Nama je ovo izgledalo kao simulacija seksa; Foto: Marko Jovanović

Ne znamo da li redari nisu videli ovo ili se nama samo čini da je ovo simulacija seksa.

Nadamo se da će naredni Prajd biti posećeniji i bolji i da će se pojedini učesnici do tada izdići iznad gneva i sujete, pa da će se pridružiti onoj većini koja je pristojno šetala i slavila uspeh koji je do sada postigla LGBT populacija u ovoj zemlji.

(S.Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alexa

    19. septembar 2018 | 21:57

    Ni mi koji smo strejt ne simuliramo sex na ulici.

  • Nesa

    19. septembar 2018 | 23:57

    Sta je moj grad doziveo. Strasno.

  • SRB

    19. septembar 2018 | 23:30

    Drzavo zabrani ovaj javni prostakluk. Neka odrzavaju tu paradu, ali ne dozvoli da se to radi na ovaj nacin. Ove kretene treba skloniti sa ulice i zatvoriti ih u 4 zida, jer svake godine prevrse svaku meru. Razumem da im je ovo potrebno. Da prosetaju normalno obuceni, da urade neki pristojni performans, niko nebi obracao paznju na njih, i nebi pricali o tome kako su im ugrozena prava. Ja se pitam sta je sa pravima ogromne vecine u drzavi, kojima ne smeta parada, a smeta im da gleda ovoliku dozu prostakluka, nekulture i provokacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA