Zbog jednog dečaka zlostavljača 1.000 učenika ne sme da ide u školu: Ministar Šarčević alarmirao pola države da se to reši

Roditelji decu ne puštaju u školu "Svetozar Marković" od početka godine

  • 17

Drugi dan zaredom u Osnovnoj školi "Svetozar Marković" iz Kraljeva nastavu od ukupno 1.000 učenika pohađa svega oko pedesetak. Razlog je problematični učenik koji je posle tri godine provedene u drugoj školi, ponovo upisan u ovu školu.

Roditelji svih odeljenja 7. razreda, koji inače ovaj učenik pohađa, od početka školske godine decu ne puštaju na nastavu, a od ove nedelje to su učinili i roditelji ostalih razreda.

Haos u Smederevu: Ministar Šarčević smenio direktorku vrtića zbog nasilja nad detetom

Oni su ovim potezom poslali jasnu poruku - svoju decu neće slati u školu dok ne dobiju garanciju da će ona biti bezbedna u školi. Na taj način su se pridružili protestu roditelja 7. razreda, čija su deca ne idu u školu od početka godine.

Kako smo nezvanično saznali, majka problematičnog učenika je prihvatila posle nekog vremena da dečak dobije personalnog asistenta, koji će s njim biti u vremenu dok traje nastava. Međutim, kako takođe saznajemo, dečak je i u prošloj školi imao pratioca, ali ga to nije sprečilo da napadne drugo dete. Asistent je tada razdvojio decu, a majka problematičnog dečaka ga je tužila za prekomernu upotrebu sile i dobila ga na sudu.

Mladen Šarčević/ Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Jutros sam u 7 rešavao taj slučaj: jednog deteta koje tuče ostalu decu, prebacuje se iz škole u školu, ima roditelja koji to ne shvata, koji koristi svoje lične kanale da to zataška i ja sam animirao pola države da se ro reši - rekao je ministar prosvete, Mladen Šarčević za Pink.

Neka od dece koja nisu išla u školu zbog ovog dečaka su pre četiri godine već doživela nasilje od njega.

Slavica Pavlović, direktorka škole rekla je za N1 da je u poslednja dva dana svega stotinak dece došlo u školu. Ona kaže da je u cilju što hitnijeg rešavanja problema, održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici svih institucija.

- Zaključak je da se problem reši u interesu svih učenika i roditelja. Da se ostvari njihovo zagarantovano pravo na pohađanje nastave i da se utiče na smanjenje zabrinutosti. U školi, kao ustanovu zaduženu da brine za bezbednosti dece, preduzimamo sve moguće mere da izađemo iz ove situacije - rekla je direktorka škole "Svetozar Marković".

VIDEO: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milena

    19. septembar 2018 | 20:28

    Ministarstvo ne zna kako da reši problem?! Ništa lakše i jednostavnije. Prvo i osnovno HITNO PROMENITI ZAKON. To znači da škola NE BUDE OBAVEZNA, pa ko neće civilizovano i pristojno da se ponaša u školi MARŠ NAPOLJE! Neka ga kući trpi onaj koji ga je tako vaspitao. Drugo uvesti zatvor za maloletnik. Jer šta to znači "maloletan". Da može da vrši nasilje bez ikakvih bojazni? Da može i da poubija ceo razred, a da ne odgovara? Nema druge nego ZATVOR u kome bi kao kaznu obavljao neki društveno koristan rad.

  • Goran

    19. septembar 2018 | 17:19

    Prvo suspendujete majku sa posla gospodja sudi drugima a svoje dete stiti nije podobna da bude sudija a o korupciji da ne pricamo cuj tuzila asistenta voleo bih da se objavi ime sudije koja je osudila asistenta

  • Cile

    19. septembar 2018 | 16:58

    Sa takvima posle i sudovi imaju posla, a ne da se neko dete ubije zbog takvih nazovi hiperaktivnim divljacima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA