Sva deca u vrtićima moraju da jedu isto, osim u ova tri slučaja

Kako je prvobitno ispričao, četiri godine su deca dobijala posebne obroke, bez mesa, ili su ih nosile od kuće i sve je bilo u redu donedavno, kada je vaspitačica rekla da će sva deca jesti isto ili ne moraju da idu u vrtić

  • 3

Ispovest Nenada Vukosavljevića, roditelja dve ćerke koje su išle u vrtić u kome je odjednom nastao problem jer su vegetarijanci, uzbudila je građane Srbije. Naime, poteglo se pitanje zašto bi neko naterao decu da jede meso, ako se već njihovi roditelji slažu sa tim da ga ne moraju jesti.

Amerikanci, čak i kada im smrt kuca na vrata, jednu vrstu namirnica iz prodavnice nikada neće kupiti (FOTO)

Kako je prvobitno ispričao, četiri godine su deca dobijala posebne obroke, bez mesa, ili su ih nosile od kuće i sve je bilo u redu donedavno, kada je vaspitačica rekla da će sva deca jesti isto ili ne moraju da idu u vrtić.

Priču je objavio medij N1, pa je ubrzo i vrtić promenio mišljenje.

Beograđanin Nenad Vukosavljević kaže da je, nakon emitovanja priloga, direktorka vrtića u koji su upisane njegove ćerke poručila da će se za njih spremati vegetarijanski obroci.

- Naše dete od danas neće biti diskriminisano, a nadamo se da će i druga deca biti zaštićena - poručio je Vukosavljević.

Naime, pravilnik o ishrani predškolaca koji je u aprilu stupio na snagu, predviđa da sva deca u vrtićima Srbije jedu isto, osim ako zbog zdravlja ili verskih ubeđenja ishranu ne moraju da koriguju.

Vukosavljević je rekao da su se zbog toga pozvali na verske razloge i da im je stoga tražena potvrda iz verske zajednice, zbog čega su se žalili i Poverenici za ravnopravnost.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    19. septembar 2018 | 16:17

    Deca su mala da bi birala vegetarijansku ishranu.To im namecu roditelji pa prema tome oni ih diskriminisu a ne vaspitacica.Pustite decu dragi roditelji na miru ,neka budu sa svojim vrsnjacima a jednog dana sami ce odluciti kako ce i sta jesti.

  • Jasmina

    19. septembar 2018 | 18:19

    Cisto zlostavljanje od strane roditelja

  • Züri

    19. septembar 2018 | 16:23

    Šta će deca,moraju da jedu ono što im odrasli daju,kažu da da odrasli uvek najbolje znaju a ne ono što deca vole,teško deci sa odraslima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA