≫ 

Devojka (19) došla u Urgentni centar zbog stravičnih bolova, doktor je rekao samo dve reči i sa njom odjurio u operacionu salu

Devojka, navodno, nije ni znala da je bila trudna

  • 13

Mlada Beograđanka (19) došla je u beogradski Urgentni centar zbog jakih bolova u stomaku, a nekoliko sati kasnije postala je majka.

Doktore UC prošli petak iznenadio je nesvakidašnji događaj - kada je 19-godišnja devojka zatražila hitnu medicinsku pomoć zbog nepodnošljivih bolova u stomaku, niko od prisutnih nije pomislio da će se u narednim satima prostorije Hitne službe pretvoriti u porodilište, piše "Blic".

- Devojka je u pratnji porodice došla u petak popodne u Urgentni centar. Žalila se na jake bolove u stomaku. Međutim, kada su doktori počeli da je pregledaju, shvatili su da se mlada devojka porađa - kaže izvor upućen u slučaj.

Dežurni doktor je odmah shvatio o čemu se radi i samo izgovorio "porađa se", a potom odjurio u operacionu salu.

Kako je porođaj već počeo, nije bilo vremena da je prevezu u najbližu ginekološku kliniku, doktori UC odmah su počeli sa pripremama.

Osim devojke koja je tvrdila da nije znala da je u drugom stanju, to izgleda nije znala ni njena porodica koja je u šoku posmatrala događaj.

Nakon porođaja, majka i beba su odmah prebačene na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo KCS. Kako objašnjava izvor upućen u slučaj, mlada mama je u dobrom stanju otpuštena iz GAK "Višegradska", dok se beba i dalje nalazi pod budnim okom lekara te klinike.

Ovo nije prvi slučaj da porodilja neposredno pred porođaj sazna da je trudna. U decembru prošle godine jedna Čačanka došla je na Urgentno odeljenje Opšte bolnice zbog jakih bolova i to u pratnji supruga.

- Kada sam počela da je pregledam, videla sam da je žena počela da se porađa. Nismo imali vremena da je šaljemo u porodilište, već sam uz pomoć troje kolega sa urgentnog odeljenja obavila porođaj - ispričala je tada doktorka koja je primila pacijentkinju.

 UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Devojčici od 12 godina odstranjeno 3.5kg kose iz stomaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cile

    21. septembar 2018 | 10:07

    Zatekli smo se tamo u vreme kada se sve to dogadjalo, devojka je dosla sa roditeljima i videlo se da ima stomak, takodje joj je trenerka bila mokra, pa smo prokomentarisali da joj je pukao vodenjak i cudili se zasto je dosla na UC.Devojka je na momente jaukala i zalila se na bolove,pa su roditelji upitani zasto ne udju obzirom da je trudnica u pitanju. Na to su oni odgovorili da nije trudna, vec da ima kilu!? Cekala je ona tu u hodniku mozda nekih sat i vise dok na kraju nije pocela da zapomaze da je mnogo boli i da ce joj nesto ispasti.Tek tada je usla sa majkom i nakon nekog vremena izasao je doktor i cestitao ocu da je postao deda i da je dobio unuka.Posle toga smo dugo cekali da se ordinacija pospremi, mama i beba su otisle na Kliniku za ginekologuju. Bilo je i ruznih komenara,to nije u redu. Nek su mama i beba zive i zdrave i sve najbolje.

  • Jeca

    21. septembar 2018 | 09:42

    Kako ne zna pa gde je stomak, pa pomeranje bebe u stomaku nije mi jasno to su bajke

  • Lucifer 1.

    21. septembar 2018 | 09:16

    Neka je dete živo,božje dete,svevostalo nebitno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA