≫ 

Posle pisanja Telegrafa obeležen pešački kod škole u Bogatiću: Vozači sada staju dok đaci prelaze ulicu (FOTO)

Manje opasnosti po osnovce

  • 6

Pešački prelaz kod Osnovne škole u Bogatiću obeležen je nakon što je Telegraf.rs upozorio da je zbog izbledele zebre ugrožena bezbednost oko hiljadu đaka.

U varošici je 10-ak dana ranije obeležavana horizontalna signalizacija i brojnim roditeljima je bilo čudno što su radnici koji su izvodili radove "zaboravili" da "osveže" pešački prelazi kod škole. Ulica u kojoj se škola nalazi je deo državnog puta IB reda Sremska Mitrovica-granični prelaz "Pavlovića most" i veoma je prometna. Osim automobila ovuda prolaze i stotine teških kamiona i šlepera.

"Da li treba neko dete da nastrada, pa da onda obeleže prelaz?" Roditelji i dalje pretrčavaju i vode klince preko izbledele zebre (FOTO)

Pešački prelaz tek se nazire Foto: Telegraf.rs

Telegraf.rs je objavio fotografije sa lica mesta, kako se učenici probijaju između automobila koji se ne zaustavljaju, jer su linije na zebri izbledele i neuočljive. Reagovali su i iz Osnovne škole "Mika Mitrović". Savet roditelja se obratio Policijskoj upravi u Šapcu, upozoravajući da je ugrožena bezbednost učenika ne samo kada dolaze i vraćaju se iz škole, već i za vreme velikog odmora, pošto moraju da pređu ulicu da bi kupili užinu.

Osim da se obeleži prelaz iz škole, tražili su i postavljanje zvučnih traka, kako bi se vozači upozorili na blizinu škole i smanjili brzinu. O sudbini ove inicijative još nisu primili odgovor.

Obeležavanje horizontalne signalizacije su 7. septembra izvodili radnici Preduzeća za puteve "Valjevo", ali ne u potpunosti već su započeti posao nastavili 19. septembra, odgovorili su na naše pitanje iz JP"Putevi Srbije".

U opasnosti su deca Foto: Telegraf.rs

Rukovodilac valjevskog preduzeća Vladimir Pošarac bio je konkretniji. objasnio da su započeti radovi za obeležavanju horizontalne signalizacije prekinuti zbog kvara na kamionu.

- Posao je prekinut zbog kvara na kamionu koji koristimo. Kada smo otklonili kvar vratili smo se u dovršili započeti posao i obeležili prelaz kod škole i na raskrsnicama državnih puteva u Bogatiću - rekao je Pošarac.

Dok je ranijih godina obeležavanje horizontalne i vertikalne signalizacije bilo u nadležnosti lokalne samouprave, obavljano je pre početka školske godine. Država je ove godine "zakazala", pa je sreća što od početka školske godine ni jedno dete nije povređeno.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rados

    22. septembar 2018 | 08:08

    U ovu srbiju sve na silu se radi evo u italiji pesacki se obelezava belom masom nesto kao fasada koja godinama traje a kod nas farbaju polikolorom koji se brise posle tri kise..

  • kv

    22. septembar 2018 | 09:55

    Dodjite u Sajkas molim vas!!!

  • Paraglajder

    22. septembar 2018 | 15:20

    A, u Njujorku farbaju dok ne dostigne debljinu nekoliko cm. Onda peskiranjem poravnaju . Pa Jovo nanovo. Ali za neobeleženost neko sedi u buvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA