U ovom gradu u Srbiji žene vode glavnu reč: Na čelnim pozicijama sedi čak 7 dama

Ove žene svakodnevno rade sa rame uz rame sa muškarcima i sve su na rukovodećim mestima zahvaljujući uspehu

  • 7

Dok se na mnogim poljima žene bore za svoja prava i ravnopravnost, u Svrljigu su one na skoro svim rukovodećim pozicijama. Rodna ravnopravnost u političkom životu, na kojoj insistira Evropska unija, veoma je zastupljena u opštini Svrljig u kojoj samo na čelnim pozicijama sedi 7 dama.

U ovoj opštini Nišavskog okruga, predsednica je već četiri godine Jelena Trifunović, predsednica Skupštine opštine je Tatjana Lazarević, direktorka Zadruge "Svrljižanka" je Dragica Ristić, a najmlađa većnica Opštinskog veća Iva Antić. Načelnica Opštinske uprave je Dejana Mitić, načelnica odeljenja za budžet i finansije Marina Savić, odeljenje opštinskog pravobranilaštva vodi Danijela Budimović, dok je sekretar SO Svrljig Mariola Gagić i šef odseka za urbanizam opštine Svrljig Gostana Mihajlović.

Tatjana Lazarević, Printskrin: TV Prva

Jelena Trifunović je za predsednicu opštine izabrana 2014. godine, a tu funkciju je nasledila od Milije Miletića koji je podneo ostavku jer je izabran za narodnog poslanika.

Dragica Ristić, Printskrin: TV Prva

Od 27 odbornika u Skupštini opštine Svrljig 7 su žene, odnosno 18,9% od ukupnog broja odbornika čine žene u lokalnom parlamentu. Takođe, važno je istaći da je na čelu Centra za socijalni rad opštine Svrljig takođe žena Jelena Đorđević.

- Nisam osetila nijednog momenta diskriminaciju građana jer sam žena, njihovo poverenje i podrška mi mnogo znače - rekla je predsednica Opštine Jelena Trifunović.

Ove žene svakodnevno rade sa rame uz rame sa muškarcima i sve su na rukovodećim mestima zahvaljujući uspehu.

- Ja sam ovde nedavno stigla da pojačam ovaj ženski tim i smatram da ćemo ovako zajedno i te kako doprineti boljitku naše opštine - rekla je nova predsednica SO Tatjana Lazarević.

Jelena Trifunović, Printskrin: TV Prva

Iako najmlađa među njima, Iva Antić je u Opštinskom veću već pet godina.

- Sve više ima prostora da se žene dokažu, ta ženska snaga i energija su prepoznate - rekla je Iva.

Iva Antić, Printskrin: TV Prva

(Telegraf.rs/TV Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svrljižanin

    22. septembar 2018 | 12:39

    Ko nas vodi tako nam i ide... Najbednija opština u Srbiji... Ko izadje zadnji neka ugasi svetlo... Tuga

  • Svrljizanin 2

    22. septembar 2018 | 15:18

    Dobro i prezivljavamo ko nas vodi😘

  • Neimar

    22. septembar 2018 | 13:04

    Suplji bataljon na vlastitesko muskarcima da sada neko napane Srbiju nijedan muskarac se nebi odazvao pozivu za odbranu zene hoce dasu ravnopravne muskarci idu u penziju sa 65 a zene sa 60 i staje tu ravnopravno muskarci tenisa po tri seta igraju zene uvek dva gde tu ravnopravnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA