Sin ubijenog Olivera Ivanovića pod zaštitom Hilandara: Mali Bogdan počeo da prima stipendiju naše najveće svetinje

Dečak će prvi slobodan raspust iskoristiti da poseti manastir Hilandar i bude gost ugumana Metodija

  • 3

Iguman manastira Hilandar, otac Metodije, uručio je u Beogradu malenom Bogdanu Ivanoviću, sinu tragično ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, ugovor o stipendiranju. Njime je predviđeno da svakog septembra, do navršenih 18 godina, dobija godišnju stipendiju iz fonda ove duhovne svetinje.

Bogdan je u prisustvu majke Milene bio gost igumana Hilandara i, kako su rekli za Novosti, veoma su zadovoljni što je jedan od najvažnijih centara pravoslavlja na svetu porepoznao potrebu da im pomogne posle gubitka stuba svoje porodice.

Supruga Olivera Ivanovića otkrila kako se njihov sin suočio sa gubitkom oca: Postavio mi je samo jedno direktno pitanje

- Velika je čast i radost za Bogdana što je danas imao porliku da se sretne, upozna i razgovara sa igumanom manastira Hilandar. Biti stipendista najvećeg srpskog duhovnog centra ima posebni značaj i sigurna sam da će to Bogdanu mnogo značiti u budućnosti - rekla je Milena Ivanović.

Poverenik manastira Hilandar za humanitarna pitanja, Miloš Stojković, istakao je nedavno da je Oliver Ivanović bio prijatelj svih svetinja na Kosovu i Metohiji, da ih je nesebično pomagao i da zbog toga niko nema pravo da zaboravi na njegovo zalaganje.

On je naglasio da je ova skromna stipendija koju su dodelili Bogdanu i njihova poruka da porodica Ivanović, koja je ubistvom pretrpela nemerljiv gubitak, nije zaboravljena.

Maleni Bogdan će, kako je ranije i planirano, prvi slobodan raspust iskoristiti da poseti manastir Hilandar i bude gost ugumana Metodija.

VIDEO: Biografija: Ko je bio Oliver Ivanović?

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    25. septembar 2018 | 13:17

    Lep gest u teškim momentima porodice Ivanović ! Bruka da još nije objavljen ubica ili grupa lica koji počiniše veliki greh.

  • Lols

    25. septembar 2018 | 15:39

    To je lep gest,ali ima puno dece kojima je vise potrebna ova stipendija,ova gospodja pokojnog Ivanovica i ovaj mali decak obuceni su uvek po poslednjoj modi markirane garderobe,gospodja je dobila posao u vladi,u Mitrovici gde je radila zamrzla radno mesto i prima platu a i sam Oliver ih je obezbedio,imaju svoj stan u Beogradu,ona dve plate..tako da..stipendija nije otisla na pravo mesto..a ima toliko dece kojima je potrebna stvarno.

  • Obren

    25. septembar 2018 | 14:50

    Da li ima još dece koja bi mogla da dobiju isto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA