U ovom selu put postoji samo kad nema kiše, padavine ga pretvore u potok, niko ne može napolje, pa ni deca u školu (FOTO)

Napravili su meštani improvizovani most, da premoste tu deonicu, ali ni to nije rešenje

  • 3

Meštani sela Ćukovac kod Vranja imaju problem sa delom puta koji vodi do njihove mahale, put je prohodan samo kada nema kiše. Za rekonstrukciju tog dela još nije urađen projekat.

Mahalu Šamin dol kilometar odvaja od asfalta, a petina puta, onog najbližeg i najnižeg, je problematična. Sada je suvo, kiše nema, pa je put prohodan. Padavine ga pretvore u potok.

Poslednji bombondžija u Vranju: Mile ručno pravi slatkiše, a kaže da se od prodaje može lepo zaraditi (FOTO)

- Vidite da je dolina, reka, ovaj potok je reka, nije put, jednostavno put je što mora da se prođe, nema drugo mesto, nema nijedan drugi put osim ovog - kaže Bora Stanković iz Ćukovca.

Napravili su meštani improvizovani most, da premoste tu deonicu, ali ni to nije rešenje. Decu do škole prate roditelji ili dede.

Improvizovani most/ Foto: RTS Printskrin

- Moram decu da vodim non stop, znači kiša, sneg, sin, snaja rade, oće, neće, mora, čizme da ih prenesem ili ovde ili dole preko put kad bude velika voda, ne znam - navodi Dobrivoje Jovanović iz Ćukovca.

A mahala Šamin dol je iznad sela, ima dvadesetak kuća. I dece i starijih, i onih koji su se posle godina provedenih u drugim krajevima vratili.

- Ovde sve uspeva, voće, povrće, plodno je zemljište, nije loše za život odlično, kao što se vidi, samo nam smeta što nema puta - kaže Dragan Mitić.

Još će čekati, za taj deo puta nije urađen projekat.

Selo je nekoliko kilometara udaljeno od Vranja, tu su stacionirani i pogoni za proizvodnju nameštaja, preradu hrane, a gradi se i postrojenje za preradu otpadnih voda.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klupci

    26. septembar 2018 | 12:17

    Isti ovakav put i mi imamo u prigradskom naselju Klupci u Loznici samo 2.5km od centra grada.Molimo sve nadlezne sluzbe ali ne vredi .Jednom ili dva puta u toku godine prodje greder i to je to.Strasno.

  • Branko

    27. septembar 2018 | 08:45

    Ma idemo u evropu oni nemaju ovo sta srbija ima boze sacuvaj.

  • Fića

    26. septembar 2018 | 18:02

    Isti takav put možda i gori imamo u Prokuplju 500 metara od semafora i glavne ulice a najgore tu su ispustili kolektor to jest kanalizaciju usred naselja,neverovatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA