≫ 

Albanac svakog dana već 4 godine hrani bolesnu decu u Vranju: Njegovi klinci se i igraju sa njima, a u pekari rade i Srbi (FOTO)

"Imam troje dece i oni se igraju sa decom iz Udruženja, postali smo veliki prijatelji. Od dece iz Udruženja za Novu godinu svaki put dobijem čestitku napisanu na albanskom jeziku, sa najlepšim željama za mene i moju porodicu"

  • 66

Albanac iz Bujanovca Miljazim Gegulaj (38) već četiri godine svakodnevno obezbeđuje užinu za dvadesetak bolesne dece iz Vranja.

Miljazimovi roditelji su rodom iz Prizrena, kada su se 1970-ih preselili u Bujanovac i tu otpočeli biznis. Danas, Miljazimov brat u Bujanovcu ima pekaru, a od pre četiri godine, jedan od braće Gegulaj otvorio je pekaru u Vranju.

Ponovo je aktuelna teorija o albanskim kupovinama nekretnina u Vranju: Evo priče iz prve ruke (FOTO)

Humani pekari Foto: S. Tasić

Miljazim sa suprugom Sadom važi za velikog humanistu, ali oni o tome nerado pričaju. Kako se pekarska radnja nalazi u blizini prostorija gde borave deca iz Udruženja za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim osobama, počelo je da se da se rađa neobično prijateljstvo između ovog Albanca i bolesne dece.

- Iz Udruženja za pomoć nedovoljno mentalno razvijenim osobama zatražili su pomoć, da im nekako pomognemo. U pekari smo odlučili da za njih svakog dana obezbeđujemo užinu. Nekada je to burek, sledeći put kifle, rol viršle, slane i slatke pite… Imam troje dece i oni se igraju sa decom iz Udruženja, postali smo veliki prijatelji. Od dece iz Udruženja za Novu godinu svaki put dobijem čestitku napisanu na albanskom jeziku, sa najlepšim željama za mene i moju porodicu. Osmesi bolesne dece, njihova iskrena radost, za mene su najveća nagrada - dodaje Miljazim.

Užina za bolesnu decu Foto: S. Tasić

On je jedan od retkih Albanaca koji u Vranju ima svoj posao. Kaže da do sada nije imao nikakvih problema, a naročito ne na nacionalnoj osnovi.

- Otac je iz Prizrena i uvek nas je vaspitavao da postoje samo dobri i loši ljudi i da ih tako delimo, a ne po naciji, veri ili rasi. Ovde imam veliki broj mušterija, svi su zadovoljni. Imam veliki broj prijatelja u Vranju, a među zaposlenima Srbe i Albance. Albanci putuju iz Bujanovca, a Srbi su iz Vranja i Vranjske Banje. Treba svakom pomoći ako si u mogućnosti, jer to je divan osećaj. Mislim da ne radim ništa posebno pomažući drugima, kao i da svaki čovek ima u sebi potrebu da učini nešto dobro - poručuje Miljazim.

Ljude deli samo na dobre i loše Foto: S. Tasić

VIDEO Ostavili smo bebu da plače na keju! Beograđani su bili iznenađeni i humani:

(Slađana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pina

    26. septembar 2018 | 15:50

    trebalo bih da ima vise ovakvih tema jer stvarno ima dobrih i postenih Albanaca

  • Putin R.S

    26. septembar 2018 | 18:40

    Neka je on Albanac, Goranac, Marokanac, Italijan, Bugarin... on radi jedno dobro delo i zbog toga mu treba skinuti kapu i cestitati. Svaka tebi cast dobri covece i ne obaziri se na koje kakve glupe komentare.

  • Srbin iz Bujanovca

    26. septembar 2018 | 14:24

    Znam ljude,izuzetno časna i poštena porodica.Vredni ko mravi i svi Srbi kupuju hleb i peciva kod njih.Svaka čast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA