Carski grad - Kruševac čuva najinspirativniji recept za srpski kavijar

Kruševac je juče bio prestonica dobrog ukusa i zabave. Gradom se širio prijatan miris jeseni i pečene paprike jer je u posetu stigao karavan "Izađi mi na teglu"

  • 1

Ekipa pod nazivom "Margareta" osvojila je titulu naj ajvar-majstora u kvalifikacionom delu takmičenja koje se juče održalo u Kruševcu, u okviru pete sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu. Karavan je dobio još jednog finalistu koji će se u Beogradu boriti za titulu kralja ajvara za 2018. godinu.

Foto: Promo/Ljiljana Vukotić

- Izašli smo na teglu da pokažemo šta umemo kada udružimo varjače i iskustvo. Ajvar smo spremali po receptu moje prabake koji se prenosi sa kolena na koleno već generacijama - kaže kapiten ekipe i ponosna kraljica ajvara, Margareta Stanojević.

Foto: Promo/Ljiljana Vukotić

U oštroj konkurenciji od 15 takmičarskih ekipa, drugo mesto osvojila je ekipa "Plavi ajvar", dok je treće mesto pripalo ekipi "Biserne domaćice".

Foto: Promo/Ljiljana Vukotić

- Kruševac je daleko najinspirativniji grad na čitavom karavanu. Količina kreativnosti i entuzijazma koju nose takmičarske ekipe iznenađuje iz godine u godinu, pa smo tako danas morali da nagradimo četiri ekipe za originalnost. Atmosfera je bila nezaboravna i prepričavaće se sasvim sigurno do sledeće sezone. Karavan je zahvaljujući Coca - Coli pripremio i specijalno iznenađenje za sve kruševljane koji su imali prilike da uživaju u "Nezaboravnim ukusima Srbije" uz degustaciju tradicionalnih jela iz sva četiri regiona Srbije, davno zaboravljenim ukusima koji su otrgnuti od zaborava i udahnut im je novi život - navodi organizatorka manifestacije, Ljiljana Vukotić.

Foto: Promo/Ljiljana Vukotić

Pobednička ekipa osvojila je čuveni Smederevac, ali i direktan plasman u veliko finale koje će se održati 13. oktobra u Beogradu ispred velikog Tempo objekta na Adi Ciganliji.

Foto: Promo/Ljiljana Vukotić

Karavan "Izađi mi na teglu" nastavlja potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će ukupno 30 gradova širom zemlje.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA