≫ 

U Srbiji otvorena prva info-linija za lečenje dece i odraslih u inostranstvu

Info-linija je početak implementacije Nacionalnog kol centra Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i biće njegov sastavni deo

  • 0

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) pustio je danas u rad prvu info-liniju na kojoj će zainteresovani građani moći da dobiju neophodne informacije u vezi s lečenjem dece i odraslih u inostranstvu. 

Na brojevima telefona 011/2053-683 i 0700/333-443 građani će u direktnom razgovoru sa operaterima RFZO-a moći da se informišu o potrebnoj dokumentaciji za lečenje u inostranstvu, načinu podnošenja zahteva, statusu predate molbe, trenutnoj fazi obrade podnetog zahteva, načinu dostavljanja rešenja i drugim informacijama.

Za više od 4 godine na lečenje u inostranstvo otišlo 1.975 dece: Vlada je za njih izdvojila 23 miliona evra

Info-linija je početak implementacije Nacionalnog kol centra Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i biće njegov sastavni deo, a biće pušten u rad u narednom periodu, najavljeno je u saopštenju RFZO-a.

Cena poziva oba telefonska broja (iz fiksne telefonije) je po ceni lokalnog poziva, a radno vreme info-linije je svakog radnog dana od 07.30-15.30. 

VIDEO: Kako do BESPLATNOG pregleda kod privatnog lekara?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA