≫ 

U Srbiji voće procvetalo dva puta, a dogodiće se još jedno čudo: Pred nama je strašna zima, počinje novo doba?

Astrolog objašnjava šta se zapravo dešava sa prirodom

  • 4

Otresla šljiva koja je prvih dana jeseni počela da cveta u Nišu, a onda i jabuka u Čačku koja je istovremeno rađala i cvetala, samo su neki od brojnih primera zbog kojih su se mnogi zapitali - da li su to biljke izgubile kalendar.

Iako su se vlasnici ovih voćaka obradovali duplim rodom, neminovno se postavilo pitanje da li je ovo dobro i šta se dešava sa vremenom na našim prostorima.

Posle gospojinskog čuda u Valjevu, u Blacu procvetala šljiva: Srbiju čeka baš rodna godina (FOTO)

Da će ova godina biti neobična, astrolozi su "proricali" još prošle.

Čudo u Čačku Foto: Čitalac Telegrafa/Dragan Kolarević

OŠTRA ZIMA JE PRED NAMA

- Proleće je vrlo rano počelo, još u januaru imali smo cvetanja, u martu plodove, a opet je u aprilu bilo veoma hladno. Mundana astrologija, astrologija područja, upozorila nas je još prošle zime da će doći do određenih promena, te da ćemo umesto jedne, imati tri sezone - kaže astrolog Slobodan Vojnović.

Već sada Vojnović predviđa oštru zimu, jer će kada Saturn uđe u jarca zima biti u svojoj punoj snazi. Kako kaže, ta hladnoća će se ponoviti još dva puta, sve do decembra 2020. godine, kada nastupi potpuno novo doba.

To, kao i činjenica da se naš kalendar zadnji put menjao u 16. veku sugeriše da ćemo neke stvari morati ponovo da "naštelujemo", tvrdi on.

Predviđaju hladne zime Foto: Pixabay.com

RAVNODNEVICA ODAVNO NE POSTOJI

- Mislim da bi do nekih promena u načinu na koji računamo vreme ubrzo morati da dođe. Ko u to nije siguran, neka sam na ravnodnevnicu proveri da li su noć i dan iste dužine - uveriće se da već dugo nisu. Još je nedavno doneta odluka o ukidanju promene letnje-zimsko vreme. Mislim da nam je, kako bi se uslaglasili sa astrologijom, kalendarom o godišnjim dobima, potrebne promene u kalendaru - kazao je on.

Šljiva procvetala usred jeseni; Foto: Telegraf

DOLAZI NOVO DOBA

Dodao je da će ove promene na voću biti ništa u odnosu na veoma važnu 2019. godinu, a onda i decembar 2020, kada po njemu, nastupa potpuno novo doba.

- Čeka nas novo vreme, koje će doneti novi sistem vrednosti. Tu pre svega mislim na novac i naftu, koji će da izgube na vrednosti, a onda i na promenu odnosa prema sredstvima propagandi i na nove tehnoglogije, koje se uveliko najabljuju, ali koje će veoma uticati na nas - kaže on.

VIDEO: Zoran je dokazao da je u Srbiji apsolutno sve moguće, čak i "dobrička banana"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucifer 1.

    2. oktobar 2018 | 21:39

    Kad će ta zima,ja mnogo obožavam zimu zbog snega i ne znojim se ,mnogo je zdravije i čistije nego leti,još malo i sankanje,skijanje sa decom.

  • Tea

    2. oktobar 2018 | 22:38

    Ma glupa verovanja.I prosle godine su cvetavale i jabuke i kesten i jorgovan po drugi put pa je bila blaga zima.

  • Vasilije,

    2. oktobar 2018 | 21:42

    Idi begaj, pa mi smo odavno u NOVO DOBA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA