≫ 

Otac Andree Bojanić na Pinku: Ja Željku Mitroviću ne sudim, seo sam i dugo razgovarao sa njim (VIDEO)

"Tačno je da je sudski proces pun emotivnog naboja, tačno je da tu padaju i teške reči, najlakše je da neko iz konteksta neke rečenice izvuče nešto što mu odgovara i da to pusti u javnost. Čak sam ubeđen za neke izjave da su zlonamerne, to sam i Željku rekao"

  • 15

Savo Bojanić, otac devojčice Andree, koju je na pešačkom prelazu 2013. godine automobilom usmrtio Aleksandar Mitrović, gostovao je na televiziji Pink. Bojanić je pričao o razgovorima koje je vodio sa Aleksandrovim ocem, Željkom Mitrovićem, kao i o zloupotrebi ove tragedije u političke svrhe.

- Slučaj je zloupotrebljavan, u nekoj meri na početku umereno, postojali su ti politički dueli u kojima bi se pomenulo ime moje kćerke, pa bi mi posle stizala izvinjenja zbog toga. Čak si mi tražili da dolazim na političke proteste da govorim - rekao je Bojanić.

"Meni je ova nesreća promenila život iz korena": Ispovest sina Željka Mitrovića u Palati pravde!

Na pitanje da li je tačno da se sastao sa Željkom Mitrovićem i da su dugo razgovarali, otac preminule Andree je odgovorio:

- Mi smo seli i razgovarali, jako je težak razgovor bio jer su dva ova oca sagledavala šta se desilo, potogovo što se znamo toliko dugo. Razmatrali smo šta sad valja činiti, kako tenzije smiriti. Željkov stav je u startu bio da se on neće mešati u sve to. Ono što je on uradio je da je odmah odveo Aleksandra u policiju i to je dovoljan razlog da ja ne sumnjam, zapravo sam ubeđen da nijednim postupkom nije učinio ništa što bi uticalo na tužilaštvo ili sud. Ja takvih saznanja nemam do dana današnjeg. S kim god da sam razgovarao iz tužilaštva, pravosuđa, policije, službi... nigde nisam došao do saznanja da je bilo direktnog uticaja - ispričao je Bojanić.

Foto: Printskrin TV Pink

- Ovo neće biti suđenje građaninu Aleksandru Mitroviću, već ucenjenom Željku Mitroviću, a mi kao društvo smo upali u jednu veliku klopku - dodao je.

Osvrnuo se i na priče i navode da je dokumentacija sa suđenja nestala.

- Dokumentacija sa suđenja nije nestala. Dokumentacija nije u sudu već na superveštačenju. Kada je bilo poslednje ročište 13. aprila, doneto je rešenje da se uradi superveštačenje u saobraćajnom departu u Novom Sadu koje će se odnositi na saobraćajno tehničko veštačenje i medicinsko veštačenje. Predmet je tamo gde jeste.

- Ne znam šta treba da uradim. Dokle? Pitam dokle. Desila se saobraćajka, dešavalo se tamo mnogo tih saobraćajki, imate primere gde niko nije procesuiran i nikom ništa. Zar ovo treba da bude sad slučaj koji ćemo dizati na neki viši nivo? Možda pola Srbije treba da odgovara za ovo? Molim vas, stanite s tim. Jako je teško balansirati u svemu tome. Tačno je da je sudski proces pun emotivnog naboja, tačno je da tu padaju i teške reči, najlakše je da neko iz konteksta neke rečenice izvuče nešto što mu odgovara i da to pusti u javnost. Čak sam ubeđen za neke izjave da su zlonamerne, to sam i Željku rekao - rekao je Bojanić i na kraju rekao koji je njegov krajnji cilj.

- Moj cilj je da dođemo do istine i da to bude normalnim sudskim postupkom i da se sudi građaninu Aleksandru Mitroviću. Ja Željku Mitroviću ne sudim.

VIDEO: Roditelji tragično preminulog Marka svoju tugu pretočili su u kip 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novi Sad

    10. oktobar 2018 | 15:30

    Čitam i neverujem...☹

  • Loki

    10. oktobar 2018 | 17:11

    Covek pokusava nesto da uradi,da smiri situaciju.Mnogo je naivan.Taj nema pojma da taj drugi otac svoga sina zagli svako vece,a koga ce on da grli.Cerke mu vise nema.

  • Gordana

    10. oktobar 2018 | 12:46

    SVAKA CAST COVECE ..BITI OBJEKTIVAN JE TESKO KAD JE DETE U PITANJU ALI JA KAO MAJKA ISTE SITUACIJE TI CESTITAM ...ZELIM VAM SRECU AKO SE MOZE TEKUCI ZIVOT NAZVATI SRECOM . ZELJKU ZELIM DA ISTRAJE U SVAKOM SLUCAJU KAKVA GOD PRESUDA BILA ZELI VAM JEDNA MAJKA SREVU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA