≫ 

Beograđani da uče od Pančevaca: Verovali ili ne, opstala biblioteka na otvorenom, nisu pokradene knjige

Osnovna ideja je da knjige i časopisi u toj biblioteci budu dostupni svima koji vole da čitaju i razmenjuju knjige

  • 9

Poslednja u nizu biblioteka na otvorenom postavljena je u jedan od najprometnijih pančevačkih parkova, a posle desetak dana postojanja police sa knjigama su i dalje pune, što nije moglo da se kaže za sličnu biblioteku koja je pre nekoliko godina nikla u Beogradu.

Pančevačka otvorena biblioteka postavljena je u Narodnoj bašti i istovremeno je i polica sa knjigama i časopisima i punjač za mobilne telefone i druge elektronske uređaje.

SRPSKA POSLA: Beograđani pokrali skoro sve knjige iz Otvorene biblioteke u Knez Mihailovoj!

Osnovna ideja je da knjige i časopisi u toj biblioteci budu dostupni svima koji vole da čitaju i razmenjuju knjige. Plan je da građani koji dolaze u Narodnu baštu uzmu knjigu, da je čitaju dok su u kafeu ili dok se šetaju po parku, a onda ili da je vrate ili da je zamene drugom.

Pančevačka biblioteka, Foto: Telegraf

Iako u ovoj biblioteci mogu da se nađu knjige o Isusovom životu, stručna literatura o komunikaciji i jeziku, Ilustrovana enciklopedija unetnosti, kao i delo Isidore Bjelice "Spas", nijedna nije ukradena, već i dalje sve stoje na policama.

Slična biblioteka otvorena je i na novosadskoj gradskoj plaži.

Foto: Telegraf

Sa druge strane, biblioteka na otvorenom u Beogradu stalno je bila u deficiitu, jer su iz nje daleko više iznosili knjige nego što su ih u nju unosili.

Dešavalo se čak i da u pola noći u biblioteku uđu s kesom za đubre i u nju potrpaju po dvadesetak knjiga, koje sutradan osvanu na pijaci ili završe kao materijal za ogrev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA