Misteriozna smrt prvog srpskog transvestita: Merlinka je svirepo ubijena kod osnovne škole u Krnjači, a ubica nikada nije otkriven (FOTO)

O sebi je govorio i u muškom i u ženskom rodu, a kao glumac Žilnikovih filmova, često je bio na estradnoj sceni. Danas bi imao 60 godina

  • 8

Vjeran Miladinović - Merlinka, kako je sebe zvao, bio je prvi srpski transsvestit koji se javno deklarisao i učestvovao u formiranju stavova javnosti.

On je bio zvezda filmova Želimira Žilnika, a najpoznatiji, u kom je imao i glavnu ulogu, bio je "Dupe od mramora" (Marble ass).

Merlinka (levo) u sceni sa Goranom Rackovićem i Sanelom Printskrin: Marble Ass/Želimir Žilnik

Rodio se kao Milica, ali je ipak shvatio da je - Aleksandar: Poverio nam se kroz kakav je pakao prošao i da jedva čeka dan kada će postati muškarac (FOTO) (VIDEO)

Svojom ekscentričnom pojavom i tada ne shvatljivom seksualnošću, tokom '90. i početkom 2000. godine je izazivao veliku pažnju.

O sebi je govorio i u muškom i u ženskom rodu, a kao glumac Žilnikovih filmova, često je bio na estradnoj sceni. Na njega se gledalo kao na veoma kontroverznu, ali u isto vreme istaknutu ličnost.

Oblačio se kao žena, šminkao i privlačio pažnju drugih; Foto: Printskrin Youtube/ Carlos Cotton

KO JE BILA MERLINKA?

Rođen je u Zagrebu, 14. oktobra 1958. godine, a u Beograd se doselio nakon srednje škole. Nedugo zatim, biva izbačen iz kuće roditelja, počinje da se oblači kao žena, šminka se i sređuje i sledi period njegovog bavljenja prostitucijom.

Merlinka je radila u Ulici Gavrila Principa, blizu pijace Zeleni venac, a ovaj deo njegovg života poslužiće kasnije Žilniku, kao inspiracija za film "Dupe od mramora" (Marble Ass).

Printskrin: Marble Ass/Želimir Žilnik

Uvek se isticao svojim ponašanjem, izgledom i stavovima. Njegovi prijatelji i okolina voleli su da kažu "Znalo se kada Merlinka izlazi u grad", a pričali su da je bio dobar čovek, ljubitelj životinja.

NAPRASNA I MONSTRUOZNA SMRT

Vjeran Miladinović - Merlinka, ubijen je na krajnje monstruozan način 22. marta 2003. godine. Zadavljen je kod jedne Osnovne škole "Zaga malivuk" u Krnjači, a ubica se kasnije iživljavao nad njegovim telom, pa ga je udarao zidarskim čekićem u glavu.

Njegovo telo pronađeno je u stanju raspadanja, mesec dana posle smrti. Dvojica muškaraca, Faik Ramadani i Bejtul Raćipi optuženi su za ubistvo, ali su 2004. oslobođeni su optužbi zbog nedostatka dokaza.

Do danas ovaj slučaj nije rasvetljen, a za zlodelo nad nedužnim Vjeranom niko nije još odgovarao.

Foto: Printskrin Youtube/ Carlos Cotton

U ZNAK SEĆANJA - FILMSKI FESTIVAL "MERLINKA"

Filmski festival koji nosi naziv po ovom mladiću, osnovan je 2009. godine sa ciljem promocije LGBT populacije i njihovih prava, jer je upravo Merlinka bila začetnica transparentnog izveštavanja o seksuaolnosti ove populacije.

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    15. oktobar 2018 | 23:23

    I, šta znači ovaj članak? Koliko je nerešenih ubistava hetero seksualaca pa niko da ih se seti...čista,jeftina i niska promocija LGBT "populacije", prostitucije...???!!!

  • Rastko

    16. oktobar 2018 | 00:26

    Merlinka ili kako li se već zove meni ne smeta ier svako bira svoj put uživotu. Ali se ježim od onih koji su spremni ubiti jer im neko nije po volji. A tek kakva su imena ubica. I bez toga ubistva verujem da su više problema drugima zadali nego njihova žrtva.

  • Danilo

    15. oktobar 2018 | 23:08

    Svako od nas ko je u to vreme išao u Isidoru u školu, zna Merlinku. Njima je oko Isidore i skoro cela ta ulica bila radno mesto. Mi klinci smo ga obožavali, uvek bi nam davao čokoladice... Živeo je i radio u opservatoriji na Kališu, hranio je sve pse u okolini i brinuo o njima. Svi iz kraja su ga gotivili i nikada, koliko znam, nije imao problem sa nekim. Nije zaslužio tako surovu i mučni smrt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA