≫ 

Prvi srpski Lidl je otvoren u Priboju još 1972, ali je propao, pa se preselio u Nemačku: Da li je ovo prava istina o lancu supermarketa? (FOTO)

Na stranici Priboj osvanuo je post u vezi sa Lidl supermarketom

  • 7

Mislili ste da je ovo prvi put da lanac supermarketa "Lidl" dolazi u Srbiju?

"Bio sam na otvaranju svih tržnih centara i prodavnica i nije me sramota": Javio nam se čitalac sa čekačkim stažom i otkrio nam svoju taktiku

Fejsbuk stranica "Priboj" otkrila je strogo čuvanu tajnu: Prvi "Lidl" otvoren je u Priboju još 1972. godine, ubrzo je zatvoren, a na njegovom mestu opstala je samo "Ljubinkina trafika".

- Kao što vidite prvi prodajni objekat Lidl je otvorio daleke 1972. u Priboju. Godinu dana kasnije jedan je otvoren i u Nemačkoji a, zatim prerastao u lanac trgovina. Neuspešno je poslovao, pa je ubrzo zatvoren, a na istom mestu godinama je uspešno radila poznata "Ljubinkina trafika" - navedeno je na stranici.

Sve je, naravno, dobro smišljena šala. Još na maloj slici čini se da znak "Lidla" stoji pomalo ukrivo, a kada uveličate sliku jasno je da je reč o fotomontaži. Autor se nije trudio da sakrije montažu, jer je očito samo hteo da se našali.

Ovaj post postao je pravi hit na fejbuku.

Trafika je, ipak, postojala, sudeći po komentarima Pribojaca.

- U toj trafici sam kupovao žvake i sličice fudbalera. Kod kuće su me psovali i bili ljuti zašto sam potrošio pare - navodi se u jednom komentaru.

Ispred Lidla i dalje ludačka gužva

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag Z.

    15. oktobar 2018 | 19:09

    Tadašnji Lidl ne može uopšte da se upoređuje sa današnjim. Danas je Lidl Lanac a tada je bio trafičica kao što se na slici vidi

  • Sloba

    16. oktobar 2018 | 01:01

    Lidl postoji od 60 tih vec u nemacku 70 tij ej postao lanac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA