≫ 

Još jedna lažna prijava o pokušaju otmice: Dečak iz Bačke Palanke tvrdio kako su ga muškarci ispred škole "mamili čokoladicama"

Incident se odigrao u Tovariševu kod Bačke Planake

  • 0

Novi slučaj lažne prijave pokušaja otmice dece otkriven je u Tovariševu kod Bačke Planake gde je đak lokalne osnovne škole tvrdio da su ga dva muškarca iz belog kombija ispred škole "mamili čokoladicama", saznaje RTS.

Pedagog OŠ "Vuk Karadžić" iz Bača, G. J. prijavila da je od učiteljica iz škole dobila informaciju da je "beli kombi" nepoznate marke, modela i registarskih oznaka, neutvrđenog dana, u Tovariševu ispred OŠ "Mileta Protić", bio parkiran, i da su dva muškarca učenike "mamili čokoladicama".

U Novom Sadu sve veći broj lažnih otmica: Ljudi masovno šire netačne informacije na društvenim mrežama, građani u panici

Ispostavilo se da je sve izmišljeno Foto-ilustracija: Profimedia

Jedan učenik je, navodno, pošao da uđe, ali su reagovali stariji prolaznici, a da su muškarci udaljili.

Utvrđeno da je L. S. iz Bača, na "Vajber" grupi roditelja učenika škole objavila da joj je saznala za navodni događaj preko oca dečaka, koji je tvrdio da je pošao ka kombiju.

L. S. je potom izjavila da joj je to rekla komšinica, S. M, koja radi sa ocem dečaka.

U obavljenom razgovoru sa S. M. policija je utvrdila da je reč o ocu đaka K. M. iz Tovariševa, K. J.

Otac dečaka izneo je istinu na videlo Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Rekla je da joj je K. J. izjavio da ga je sin slagao o gore navedenom, tj. da je izmislio priču o "belom kombiju i nepoznatim muškarcima koji učenike mame čokoladicama".

Nedavno su iz Uprave policije istakli da je sve više slučajeva lažnih prijava otmice dece, upozoraviši da da se na društvenim mrežama objavljuju brojne neproverene i netačne, uznemirujuće informacije o navodnim pokušajima otmice dece, a koji im uopšte nisu prijavljene.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane:

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA