Zacrne nebo usred dana: Jagodina je danima pod opsadom vrana. Deluju zločesto, a ustvari pokazuju koliko vole ovaj grad (VIDEO)

Grad u centralnoj Srbiji ovih dana podseća na scene iz Hičkokovog filma "Ptice"

  • 1

Prava je najezda vrana u Jagodini, a stručnjaci predviđaju da će ih u ovom gradu biti šest puta više nego ranijih godina.

Najezda ovih ptica najbolje se vidi u zoru i u sumrak.

10.000 vrana došlo je u Pomoravlje da prezimi, a najviše ih ima u jednom gradu: Ovaj čin sa sobom nosi važnu simboliku (FOTO)

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Prave priličnu buku u vreme odmora. Tih dana kada lete masovno prljaju fasade, krovove...  Atrakcija su kada se zacrni nebo u vreme kada je još uvek dan - priča Saša Milojević.

Stručnjaci kažu da je Jagodina za vrane zapravo "sigurna kuća".

- Nešto što ih je dovelo može da bude i sa biološkim statusom u vezi. Znači da su možda tu bezbednije, imaju manje prirodnih neprijatelja, neke ptice koje su možda veće od njih - ističe dr Snježana Stanišić Milanović:

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

One su inače fantastični čistači prirode i možda ih ne treba ni terati s mesta gde se one nalaze jer imamo dosta otpada koji je biološki mogu da prerade.

Narodno je verovanje da vrane donose crne vesti, a radi se o veoma inteligentnoj ptici koja može da bude i kućni ljubimac.

- Moj sin je pronašao dve vrane, jednu povređenu, drugu zdravu. Prve reakcije ljudi bile su da će da nam kljucaju oči, glavu, da ćemo da dobijemo ptičiji grip. Međutim, one su privrženi, čisti i odani ljubimci - priča jedna žena iz Jagodine.

(Telegraf.rs/TV Prva)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA