≫ 

"Lastinom" vozaču i kondukterki otkazi i prekršajne prijave, a šta ćemo s tim što je autobus bio neispravan? Ko odgovara za to?

Ovo preduzeća reagovalo je samo tako što je podelilo otkaze zaposlenima

  • 7

Kikindska policija je u nedelju isključila iz saobraćaja autobus beogradske "Laste", jer je kontrolom utvrđeno da nije tehnički ispravan. Tako je bar pisalo u zvaničnom saopštenju. Dan kasnije, nigde se ne spominje da je autobus bio neispravan, već se potencira na tome da ga je vozila kondukterka koja nema dozvolu. Nezvanično, vozilu je "samo" malo napuklo vetrobransko staklo. Zvanično? Ne bismo znali, jer niko neće da kaže.

Toliko misterije oko jednog prostog slučaja nismo dugo videli. "Lasta" je problem "rešila" time što je otpustila vozača i kondukterku. Međutim, još nisu objasnili kako se tehnički neispravno vozilo našlo u saobraćaju.

- Policijski službenici su 24. februara 2009. godine tokom kontrole teretnih vozila i autobusa, na deonici puta Kikinda-Iđoš, zaustavili autobus kojim je upravljala ženska osoba, za koju je proverom utvrđeno da poseduje vozačku dozvolu, ali ne "d" kategorije. Autobus je uz pratnju saobraćajne patrole dovezen na autobusku stanicu Kikinda sa svih šest putnika koji su se nalazili u vozilu - rekli su nam u MUP-u.

Tatjana Angelov/ Foto: Facebook/Tatjana Angelov

- Protiv ženske osobe, koja je upravljala autobusom, protiv pravnog i odgovornog lica, kao i protiv vozača po putnom nalogu biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave - naveli su.

Direktora saobraćaja preduzeća "Lasta", Predraga Lukića, kontaktirali smo nekoliko puta u ovih dan i po sa uvek istom molbom da odgovori na prosto pitanje: kako se tehnički neispravno vozilo našlo na drumu, a u njemu (vozilu) putnici?

Jedini odgovor koji smo dobili jeste da je održana vanredna sednica u "Lasti" i da je odlučeno da se ekspresno podele otkazi kondukterki Tatjani Angelov i vozaču Nebojši Radosavljeviću, koji joj je ustupio volan. Po principu - seci gde preduzeće (čitaj one koji njim upravljaju) najmanje boli.

VIDEO: Autobus počeo da se dimi, putnici gledali u neverici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. februar 2019 | 22:04

    Znate nije samo to problem jednog vozila kao tehnicki neispravno vozilo nego uopste se moze dovesti spunim pravom sumnja u sve velike firme koje se bave prevozom putnika osim laste tu je i GSP koliko je i njihovih vozila tehnicki ispravno da mogu izaci na ulicu i prevoziti putnike,sobzirom kako se neki busevi nadju na ulici a sigurno sto se tice teh.ispravnosti nebi smeli,sustina je da nema odgovornosti kod velikih firmi,odgovornosti ko vrsi teh nicke preglede,i samog rukovodstva koji treba da brine o voznom parku i ispravnosti vozila i nstitucija koji vrse inspekcijski nadzor nad tim istim prevoznicima ,sve škripa u ovom drustvu

  • Ja...RS

    25. februar 2019 | 21:53

    Da su (ne svojom krivicom) napravili udes tek bi onda vidjeli kakva bi kampanja protiv njih bila pokrenuta a sajba je mogla da napukne i u voznji.

  • RICINUS

    26. februar 2019 | 07:29

    Neka tuži firmu i vratiće je na posao... A štaćemo sa vozačem koi je dao volan stujardesi autobusa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA