Pravoslavci i muslimani se svađaju u Srbiji zbog "lažnjak nane" koja prosi: Jedni kažu da je stavila hidžab i da glumi, drugi da vera nije važna

- Nema veze ko prosi, ni koje je vere. Ako možeš i ako si u mogučnosti, podeli milost - jedan je od komentara onih koji su stali u odbranu žene

  • 5

U Novom Pazaru se poslednjih dana vodi prava borba oko jedne žene, "nane", koja prosi na ulici. Kako na stranici "Glas Pazara" navode, ona je pravoslavne veroispovesti, ali se mesecima "prerušava u muslimanku", kako bi prosila.

- Nana na prvoj fotografiji mesecima zloupotrebljava mesto i status nane koja traži pomoć za svog brata. Svakog jutra joj ugrabi mesto, ima sličan štap kao ona, potpuno isti hidžab sa čipkom na kraju, istu korpu za novac, isto mesto za prosjačenje, nije pokrivena osim kad prosi i tako obmanjuje vozače i sve one koji udeljuju sadaku. Mnogi ni ne znaju da postoje dve osobe, već misle da daju pravoj osobi - piše na Fejsbuk stanici ispod fotografija dve žene.

Cela ova priča izazvala je dosta komentara - i negativnih, i pozitivnih.

- Nana sa prve slike je pravoslavne veroispovesti i iz Prijepolja je. Ja sam davno to provalio jer sam je lično video u Prijepolju u crnini. Pre par dana, pošto prosi poviše mog lokala, pitao sam je kako je nije sramota to što radi i da se oblači kao naše nane i da prosi. Hvala Alahu da je neko drugi započeo ovu temu pre mene - napisao je jedan korisnik Fejsbuka, na šta se odmah nadovezao drugi, očigledno aludirajući na veroispovest.

Navodno lažna "nana"/ Foto: Glas Pazara

- Ma, krivo bude čoveku kad jedna prljavuša glumi i ponižava naše nane pretvarajući se tako.

Da se ljudi, ipak, ne mere po tome ko kojoj veroispovesti pripada, dokazali su svi oni koji su se pobunili protiv ovakvih komentara.

- Nema veze ko prosi, ni koje je vere. Ako možeš i ako si u mogučnosti, podeli milost. Nije naše da sudimo, onaj gore vidi sve. Samo kreni od sebe pošto bi i ti stao i ispružio ruku - samo je jedan od komentara kojim se neko zauzeo za baku sa slike.

- Pa, ne daje se milost samo muslimanima. Ova "lažnjak nana" je preterala, ali i nju je neka muka naterala - piše u drugom komentaru.

"Nana" koja već dugo prosi na istom mestu/ Foto: Glas Pazara

Kao u svakoj priči, i u ovoj je bilo neutralnih stavova, čak i šaljivih:

- Možda je ova nana menjala onu drugu nanu - našalio se jedan Novopazarac.

- Najbolje ne dati nijednoj. Pravi muslimani ne prose od ljudi, već se klanjaju Alahu - zaključio je drugi.

VIDEO: Izvršitelji izbacuju bolesnu baku (90) na ulicu, jer kupac želi da renovira stan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lana

    4. mart 2019 | 15:56

    Ee volim te "nane" prose a kuce na 2 sprata.Puno ih inozemstvo

  • ivan s

    4. mart 2019 | 15:48

    Maja Gojković da presudi koja nana je autentična nana.

  • Jeretik

    4. mart 2019 | 22:51

    "Život je maskenbal, ljudi su krivi, sa tuđom maskom lakše se živi".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA