Sahranjen Atila Vitez: Roditelji nemi od bola, bio im je sve na svetu posle Barbarinog nestanka

Porodica i prijatelji porodice Vitez, nemi od tuge, ne veruju u sudbinu koja ih prati

  • 10

Porodična tragedija Endrea i Melinde Vitez koji i danas tragaju za nestalom ćerkom, Barbarom Vitez, postala je još veća gubitkom sina Atile Viteza, koji je pre dva dana preminuo na Intenzivnom odeljenju kikindske bolnice od virusa gripa tipa AH1N1. Mladić koji je bolovao od teških bolesti, višestruke ometenosti u razvoju i epilepsije, preminuo je u 25. godini života. Sahranjen je danas u 15.30 sati na lokalnom groblju u Senti.

Porodica i prijatelji porodice Vitez, nemi od tuge, ne veruju u sudbinu koja ih prati. Još uvek u bolu od Barbarinog nestanka, roditelji se suočavaju sa još jednom tugom. Atila koji je bolovao od višetruke ometenosti u razvoju i epilepsije, bio je vrlo svestan Barbarinog nestanka, rekli su Endre i Melinda.

- Atila se razboleo krajem februara, počelo je sa temperaturom i groznicom. Nije bio toliko loše u početku, lečili smo ga kod kuće. Kasnije, kada temperatura nije padala, mi smo se obratili dežurnoj službi, zvali smo nekoliko puta i rekli smo da nam je sin loše, da ima visoku temperaturu i da je najbolje da dođu. Kada ni posle nekoliko naših poziva nisu došli, ja sam okrenula ponovo i rekla da odmah dođu, da Atila ima visoku temperaturu - ispričala je Melinda.

BIO U POTPUNOSTI SVESTAN DA SESTRE NEMA

Atila je prvo bio hospitalizovan u senćanskoj bolnici, kasnije je sa lošom kliničkom slikom prebačen u kikindsku bolnicu, na Intenzivno odeljenje, gde je preminuo. Kako kažu roditelji, od šoka još uvek ne dolaze k sebi. Barbara i Atila su bili jako vezani, a mladić je, iako bolestan, bio je u potpunosti svestan Barbarinog odsustva.

Melinda i Endre Vitez nadu ne gube, veruju da je Barbara živa. Od kobnog dana, 25. novembra 2016. kada je prijavljen njen nestanak, Barbara nije pronađena. Roditelji sumnjaju u priču da je Barbara pala sa senćanskog mosta u reku Tisu. Kako je tada ispričao Endre, Barbara je otišla sa društvom na rođendan, sa drugarima se uputila ka senćanskom mostu, "potpuno smo sigurni da se nije saplela i pala u reku", pa su reku pretražili i Spasilački tim "Tisa", specijalne jedinice žandarmerije i ronilaca, kao i specijalni ronilački tim iz Mađarske.

Melinda i Endre Vitez ne gube nadu, veruju da je Barbara živa, Foto: Telegraf

Reku su, nakon nestanka, intenzivno pretraživali iz spasilačkog tima "Tisa". Prema rečima predsednika, Nandora Baranjia, teren je pretražen sonarom, do dna reke, nizvodno i do granice sa opštinom Ada.

- Teren su pretraživali profesionalni ronioci, nizvodno sve do obale sa Novim Bečejom. Svakodnevno smo patrolirali, čak su spasilačke jedinice uz pomoć 3D sonara pretrežile reku, telo nije pronađeno - rekao je Baranji.

Pored Spasilačkog tima "Tisa" i profesionalnih ronilaca, reku najbolje poznaju lokalni pecaroši koji su, na žalost, svedoci čestih tragedija na Tisi. Prošle godine, beživotno telo Nišlije M. M.(36) koji je skočio sa istog mosta u Senti, uočili su upravo meštani, pecaroši koji su u ranim jutarnjim satima bili na obali reke.

TISA JE NEPREDVIDIVA

Oni su i obavestili policiju da su čuli uzvik i da su videli da neko skače sa mosta. Prema njihovim rečima i oni su tragali za telom nesrećne devojčice:

- Strašno, šta da kažemo. Tad je bila subota kada smo čuli za tragediju. Velika tragedija za sve, u pitanju je mlad život, a ko zna kada će je naći, Tisa je nepredvidiva reka – ispričali su nam pecarosši.

U hladnoj i mutnoj Tisi život je izgubilo troje dece, jedna devojčica i dva dečaka iz Đale, opština Novi Kneževac, koji su se utopili. Zabeležen je i slučaj mladića iz Kikinde koji se pre nekoliko godina utopio u Tisi dok je skakao sa mosta u Senti.

(D. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    7. mart 2019 | 18:56

    U celoj Evropi ove zime nije umrlo ljudi opd gripa koliko je u Srbiji. Ili ovo nije grip ili nam je zdarvstvo skroz porpalo.

  • Tadija

    7. mart 2019 | 19:58

    Državo pomozi ovim ljudima. Neka policija stisne više tu decu koja su bila sa Barbarom kobne noci kada je navodno upala u Tisu. Poznajem ove ljude lično i znam koliko pate!

  • Miki

    7. mart 2019 | 19:44

    Boze, sto li njih prati kletva, sta li su toliko njihovi preci skrivili u zivotu da oni sad ovako pate. Nadam se da je cerka ziva i da ce se razbiti ta mafija i da ce se vratiti kuci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA