Beba Jovan iz Čajetine, ostavljena ispred crkve, uskoro ide u usvojiteljsku porodicu

Dečak je pet meseci proveo na Dečjem odeljenju užičke bolnice zbog lakših kardioloških problema

  • 3

Beba koja je 9. oktobra prošle godine ostavljena na pragu Crkve svetog arhangela Gavrila u Čajetini, uskoro će započeti novi život u jednoj usvojiteljskoj porodici. Mališan je dobio ime Jovan, po Svetom Jovanu Bogoslovu na čiji je dan rođen i prezime Gavrilović po hramu ispred koga je ostavljen, a već pet meseci se nalazi na Dečjem odeljenju užičke Opšte bolnice, zbog zdravstvenih problema koji su zahtevali lekarski nadzor, pišu Novosti.

- Jovan će uskoro u usvojiteljsku porodicu - rekao je Pajo Bogdanović, direktor Centra za socijalni rad u Čajetini, naglašavajući da ostali detalji ne mogu biti obelodanjeni jer je javnost po slovu zakona isključena iz slučajeva kada je potrebno štititi najbolje interese maloletnika.

NEĆE NAM BITI LAKO DA SE OD NJEGA ODVOJIMO

Dečak je pet meseci proveo na Dečjem odeljenju užičke bolnice, na zahtev medicinara. Oni su utvrdili da lakši kardiološki problemi koji su kod mališana dijagnostikovani, mogu u potpunosti biti rešeni dužim boravkom dečaka u bolničkim uslovima. Ovakva procedura nije neuobičajena, jer se često događalo da napuštene bebe budu zbrinute u hraniteljskim i usvojiteljskim porodicama, uoči svog prvog rođendana.

- Iz Centra za socijalni rad nam je rečeno da se procedura usvajanja privodi kraju. Sa jedne strane nama neće biti lako da se od dečaka odvojimo, ali smo radosni jer će našu ljubav zameniti roditeljska - kažu medicinari užičke Opšte bolnice.

Potraga za biološkim roditeljima, koji su dečaka nekoliko časova posle rođenja ostavili na pragu crkve, nije dala rezultate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    7. mart 2019 | 21:41

    Joj Boze rodi se dete od majke rodjene a neko mu dade drugi ime i prezime koliko su to te stvari nekako teske ali sta da se radi sreca Bozija je na njegovoj strani,SRECNO JOVANE I NEK TI PUTI BUDU POPLOCANI SRECOM ,DOBROTOM,RAZUMOM,kao sto nosis ime sveca i prezime svetinje

  • MIKI

    7. mart 2019 | 22:00

    SREĆNO JOVANU I NJEGOVIM NOVIM RODITELJIMA

  • slađa

    7. mart 2019 | 21:56

    Srećno, maleni!Navijam za tebe od početka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA