≫ 

Ko je supruga Milutina Jeličića Jutke: "Bori se" za prava žena u Brusu dok muž dobija prijave za seksualno uznemiravanje

Dok supruga pravi zvanične planove za zaštitu žena, Jutka šalje lascivne poruke

  • 37

Ljiljana Jeličić, supruga Milutina Jeličića Jutke, protiv kojeg je sedam žena podnelo krivične prijave za polno uznemiravanje, od kojih su dve odustale, socijalna je radnica, uključena u borbu za zaštitu žena!

Kako nezvanično saznajemo, jedna od žena koja je odustala od krivične prijave je samohrana majka iz Brusa J. K. 

Naime, J. K. je prijavila Jutku za seksualno uznemiravanje, a ubrzo kad je želela da upiše dete u vrtić, u tome nije uspela. Odmah nakon toga, kako saznajemo, javila joj se i Jeličićeva supruga, koja joj je navodno zapretila i oduzimanjem deteta ako se bude žalila na Jeličića.

J. K. je, kako saznajemo, pod pritiskom odustala od prijave.

Marija Lukić, žrtva i bivša sekretarica Jutke ranije je govorila o nemogućnosti da žene koje su prijavile Jutku dođu do pravde.

- Ovo s njim ne traje od juče. Niti sam ga samo ja prijavila. Možda sam imala najviše dokaza i to u vidu priznanja krivičnog dela. Prijavilo ga je sedam žena, dve su odustale. Jedna je samohrana majka. Jeličićeva žena radi u Centru za socijalni rad, pa su vršili pritisak na nju da će joj oduzeti decu i onda je žena odustala. Za ovu drugu ne znam. Da li su joj platili ili šta, ali je odustala, ostalo je nas pet - ispričala je Lukićeva.

I RANIJE PRETILA

Supruga Milutina Jeličića Ljiljana inače i ranije je pretila na Fejsbuku jednom od korisnika koji je podelio link sa tekstom o žrtvama njenog supruga.

- Darko - Dare Darenoviću... zvani Cale, ne deli ono što ne treba da deliš! Pazi šta pričaš, pazi šta radiš... jer i za 50 godina neko može snositi posledice od Gospoda boga.

Jeličića je surpuga pokušavala da zaštiti i na društvenim mrežama i na svom poslu Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

AKTIVNA U BORBI ZA PRAVA ŽENA

Donedavni predsednik opštine Brus napustio je ovu funkciju nakon pritiska javnosti zbog suđenja za polno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić, ali i dalje uredno ide na posao. Seksualni predator u svojoj kući ima i osobu koja je neretko u prvim redovima borbe protiv nasilja - sopstvenu suprugu.

Ljiljana Jeličić, socijalna je radnica koja je i učestvovala u projektu "Žene Brusa protiv nasilja nad ženama i devojčicama", kao dugogodišnja predstavnica Centra za socijalni rad Brus, koji je partner u realizaciji projekta.

Izveštavanje pojedinih medija da je Ljiljana Jeličić aktivistkinja Udruženja žena Brus Kaliopa, ova organizacija je demantovala i ogradila se od nje, navodeći da je ona samo deo projekta.

APELOVALA DA SE PRIJAVI NASILJE

Ljiljana Jeličić je u jednoj izjavi za Novosti od pre nekoliko godina kao socijalna radnica CSR ohrabrivala žene da prijave nasilje.

- Primećujemo veći broj prijava, jer su se žene ohrabrile, iako još uvek nailazimo na slučajeve da se predomisle. Ipak, i kada to učine, a nasilje se ponovi naredni put, osmele se da se ceo slučaj krivično procesuira.

(Telegraf.rs / M. Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    11. mart 2019 | 18:01

    Drzava treba da stane na put tiranima iz Brusa i oslobode taj napaceni narod od straha

  • Deki sd

    11. mart 2019 | 19:00

    I jutka I zena su olos.Samo ostro I smene I zatvor.

  • Di

    11. mart 2019 | 19:02

    Koji apsurd! Supruznici izgleda drze Brus. Zar im niko nista ne moze??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA