Tramp i Melanija doputovali u Pariz, dočekao ih Makron: Svi očekuju njihov pozdrav, da li će obarati ruke ili će se "toplije" rukovati? (FOTO) (VIDEO)

Trampa i prvu damu SAD Melaniju svećano je dočekao Makron u Palati invalida

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp doputovao je u dvodnevnu posetu Francuskoj gde će se sastati s francuskim kolegom Emanuelom Makronom i prisustvovati obeležavanju Dana pada Bastilje, saopštila je Bela kuća.

Kuva se u Vašingtonu: Demokrate traže opoziv Donalda Trampa

Avion sa američkim predsednikom sleteo je na pariski aerodrom Orli. Tramp će pre početka zvaničnog dela posete, tokom prepodneva obići vojno i civilno osoblje američke ambasade.

Foto:Tanjug/AP/Thibault Camus

On će tokom dvodnevne posete prisustvovati i komemoraciji povodom 100 godina od ulaska američke vojske u Prvi svetski rat, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP/Carolyn Kaster

Trampa i prvu damu SAD Melaniju svećano je dočekao Makron u Palati invalida, nakon čega je predviđen sastanak u četiri oka u Jelisejskoj palati.

Posle sastanka je predviđena zajednička konferencija za novinare.

Foto: Tanjug /AP

Prvi dan posete će biti okončan večerom dvojice predsednika i prvih dama na Ajfelovoj kuli dok će Tramp sutra biti počasni gost tradicionalne vojne parade povodom francuskog državnog praznika.

Pre ceremonije dočeka Trampa, Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel danas će predsedavati zajedničkom sednicom vlada dve zemlje.

Foto:Tanjug/AP/Michel Euler

Pred sastanak dvojice šefova država, vredi podsetiti na njihov prvi susret i izuzetno čvrsto, "borbeno" rukovanje Makrona i Trampa, za koje je novi francuski predsednik rekao da je bila jasna poruka.

Očekuje se da će ovog puta sve biti srdačnije. Makron je već najavio topliji susret rekavši pred Trampov dolazak da su "SAD istorijski partner" i "prvi partner u borbi za globalnu bezbednost".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA