≫ 

Odmotava se klupko: Trampov sin se sastao i sa bivšim sovjetskim špijunom

Navodi se da je sovjetski kontraobaveštajac nakon odslužene vojske emigrirao u SAD gde danas ima dvojno državljanstvo

  • 1

Prema saznanjima "En-Bi-Si njuza", da je prilikom prošlogodišnjeg susreta predizbornog tima Donalda Trampa, u kojem je bio i njegov sin, i ruske advokatice Natalije Veseljnickaje, u njenoj pratnji bio i američki lobista ruskog porekla koji je služio u sovetskoj vojsci i bio kontraobaveštajac.

NOVI SKANDAL PORODICE TRAMP: Donaldov stariji sin se sastao sa Ruskinjom u toku kampanje svog oca, sada ga optužuju da je radio protiv svoje zemlje

Američka televizijska mreža navodi da pojedini zvaničnici SAD sumnjaju da je bivši špijun, kojem nije navedeno ime, i dalje povezan sa ruskom obaveštajnom službom.

On se, kako navodi En-Bi-Si, u društvu Veseljnickaje u junu 2016. u "Trampovoj kuli" u Njujorku sastao sa Donaldom Trampom mlađim, zetom šefa Bele kuće Džaredom Kušnerom i tadašnjim šefom Trampove predizborne kampanje Polom Manafortom.

Navodi se da je sovjetski kontraobaveštajac nakon odslužene vojske emigrirao u SAD gde danas ima dvojno državljanstvo.

Veseljnickaja je za "En-Bi-Si njuz" priznala da je na sastanku bila u pratnji barem još jednog čoveka, ali je odbila da kaže o kome se radilo i negirala da ona ima bilo kakve veze sa Kremljom.

Foto: Tanjug/ AP/ Alexander Zemlianichenko

Sastanak su ugovorili Tramp mlađi i publicista Rob Goldstoun, za kojeg američka televizija navodi da je povezan sa Rusijom i koji je u mejlu najstarijem sinu predsednika SAD poručio da bi ruska advokatica mogla da ponudi materijal koji je potencijalno štetan po predizbornu kampanju Hilari Klinton.

Nakon što je javnost saznala sa njegovu komunikaciju mejlovima sa Goldstounom, Tramp mlađi je izjavio da bi "iz ovog ugla, verovatno uradio stvari mao drugačije", dok je njegov otac kazao da nije znao za sinovljev susret sa ruskom advokaticom, ali da bi "mnogi ljudi otišli na taj sastanak".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA