≫ 

Tramp ga je "pljuvao" godinama, dok je on optuživao Putina da je najveća pretnja po svet: Sada je njegova bolest sve preokrenula! (FOTO)

Džon Mekejn (80) bio je predsednički kandidat iz 2008. godine

  • 9

Nakon što se svetom proširila vest da je američkom republikanskom senatoru Džonu Mekejnu (80), predsedničkom kandidatu iz 2008. godine, dijagnostikovan agresivni oblik tumora na mozgu, svi su čekali kako će na tu vest odreagovati predsednik Donald Tramp, koga je Mekejn žestoko kritikovao.

Vladimir Putin je najveća pretnja po svet, veća i od ISIS-a: Šokantna tvrdnja američkog senatora Mekejna

To se i desilo budući da je predsednik Tramp na svom glavnom glasilu - Tviteru, napisao kako on i Melanija šalju podršku senatorovoj porodici sa sa porukom "Brzo ozdravi", dok je Bela kuća u to ime izdala i zvanično saopštenje navodeći da je Mekejn "uvek bio borac".

Međutim, još zanimljivija je činjenica da je Tramp ovim potezom opet pokazao koliko kontradiktoran ume da bude, budući da ga je tokom svoje kampanje 2015. godine nazivao "glupanom" i tvrdio da ovaj nije ratni heroj jer je tokom Vijetnamskog rata bio zarobljen.

Ono što iznenađuje je da se povodom tužnih vesti o zdravlju senatora nije oglasio prvi čovek Rusije, kojeg je Mekejn gde god i kad god je stigao kritikovao govoreći da je Putin najveća pretnja po svet, veća i od ISIS-a, da je Rusija najveći izazov koji Amerika ima, te da ne postoji moralna sličnost između tog kasapina KGB-a i Sjedinjenih američkih država.

Foto: Tanjug/AP

Jedino što je Putin ikada o senatoru prokomentarisao desilo se tokom intervjua sa američkim režiserom Oliverom Stounom kada je izjavio da mu se "sviđa njegov patriotizam i da može da se poveže sa njim oko toga koliko se bori za interese svoje zemlje".

Američki establišment ujedinila je nesreća žustrog 80-ogodišnjeg senatora, poznatog po svojoj političkoj nezavisnosti tokom tri decenije senatorske karijere. Brojni uticajni američki političari na društvenim mrežama iskazali su svoje poštovanje i podršku teško bolesnom kolegi, a prenosimo samo neke od njih.

Podsetimo, Džonu Mekejnu je dijagnostikovan glioblastom, agresivni malignu tumor na mozgu, koji mu je otkriven tokom rutinske intervencije otklanjanja krvog ugruška u predelu oka.

On se, kako je navedeno, trenutno oporavlja u svom domu u Arizoni, nakon operacije na klinici Mejo u Feniksu u petak, gde mu je uklonjen pomenuti ugrušak iznad levog oka kao i ceo tumor koji se mogao videti na skeneru, te mu u narednom periodu sledi agresivna terapija i oporavak.

(Gordana Ćosić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA