Putin u sivim ikonama na naslovnoj strani "Tajma": Objavili su "tajni program koji je trebalo da sruši njegov plan za izbore"

Lice ruskog lidera nazire se u bezbroj sivih ikona koje simbolizuju korisničke naloge na društvenim mrežama

  • 1

Na naslovnoj strani novog broja magazina „Tajm”, koji će biti pušten u prodaju 31. jula, nalazi se portret predsednika Rusije Vladimira Putina, javljaju ruski mediji.

Tramp i Putin imali tajni sastanak, a Bela kuća ga demantuje: Održan je par sati posle onog na samitu G20 i niko ne zna o čemu su pričali

Lice ruskog lidera nazire se u bezbroj sivih ikona koje simbolizuju korisničke naloge na društvenim mrežama, navode ruski mediji pozivajući se na izveštaj američkog časopisa.

Na naslovnicu je stavljen i naslov glavnog članka broja: „Tajni program koji je trebalo da sruši Putinov plan za izbore“.

Autor materijala, Masimo Kalabrezi, ponovo pokreće temu ruskog mešanja u američke izbore i tvrdi da se Vašington ranije pripremio za moguće sajber-napade.

Prema njegovim podacima, administracija predsednika Baraka Obame je pripremila plan vanrednih mera u slučaju sajber-napada na dan američkih izbora.

 

Na dan izbora je bilo predviđeno formiranje „Komandnog centra“ i „Centra za strateške informacije i operacije“, što je trebalo da pojednostavi sakupljanje saopštenja o prekršajima na izbornim mestima.

Navodi se da, u slučaju „značajnog incidenta“, Bela kuća je nameravala da pošalje na biračka mesta naoružane pripadnike federalne policije, jedinice vojske i pokrene programe za borbu protiv propagande.

Originalni tekst koji ide uz naslovnu stranu možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA