≫ 

Putin pomilovao dve žene optužene za veleizdaju: Slale su SMS poruke Gruzijcima o kretanju ruskih tenkova

Obe žene iz Sočija, u blizini granice s Gruzijom, osuđene su zbog sms poruka koje su poslale gruzijskim prijateljima a u kojima su navele gde su videle ruske tenkove

  • 1

Ruski predsednik Vladimir Putin pomilovao je dve žene optužene za veleizdaju jer su poslale sms poruke u kojima su navele kretanje ruskih tenkova prema Gruziji pre kratkog rata između te dve zemlje 2008. godine, saopštile su danas ruske vlasti.

Putinove reči kao munje posle uvođenja novih američkih sankcija protiv Rusa!

- Vođen principima humanosti, lider Kremlja je pomilovao Anik Kesjan i Marinu Đanđgavu potpisivanjem dve uredbe o njihovom oslobađanju - navele su ruske vlasti i dodao da će ti dekreti stupiti na snagu deset dana posle njihovog objavljivanja.

Obe žene iz Sočija, u blizini granice s Gruzijom, osuđene su zbog sms poruka koje su poslale gruzijskim prijateljima a u kojima su navele gde su videle ruske tenkove.

Anik Kesjan, rođena 1959. godine, osuđena je 2015. na osam godina zatvora a Marina Đanđgava, rođena 1958, na 14 godina zatvora.

Moskva i Tbilisi nemaju diplomatske odnose od kratkog rata koji je izbio u avgustu 2008. godine.

Gruzija i Rusija vodile su kratak rat zbog kontrole nad gruzijskim otcepljenim regionima Abhazijom i Južnom Osetijom. Taj rat je Gruzija izgubila, a Abhazija i Južna Osetija proglasile su nezavisnost.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA